Zapečené zemiaky a la Lasagne

sevil - fotkasevil, 15. decembra 2012

Tento recept sa mi prisnil. Ale vážne. Hneď na druhý deň som ho pripravil v tzv beta-verzii a napodiv celej rodine chutil. Dostal som Zobraziť celý popisTento recept sa mi prisnil. Ale vážne. Hneď na druhý deň som ho pripravil v tzv beta-verzii a napodiv celej rodine chutil. Dostal som rád hliníkovej lyžičky.

6
porcií
25 minút
príprava
10+20 minút
na 160 °C

Suroviny

0,5 kg (mix)
20 dkg
6 ks (uvarené)
2 ks (surové)
2 kg (varené v šupke)
 (na vymastenie pekáča)
cca 10 dkg (strúhaný)
0,2 l
 na opekanie
6 ks (plátky)
2 ks (nasekaná nadrobno)
2 - 3 ks (strúčiky)
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pokrájame na tenké plátky a rozdelíme na 3 časti.

  2. 2

    na panvici necháme rozpáliť masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a krátko zapeníme. Pridáme mleté mäso, posolíme (môžeme použiť aj vegetu), pridáme lyžicu sójovej omáčky a pražíme asi 15 minút.

  3. 3

    Do vymasteného pekáča rozložíme rovnomerne 1/3 uvarených a nakrájaných zemiakov, posolíme a pokoreníme (toto robíme pri každej vrstve) na to natrieme vrstvu upraženého mletého mäsa a zakryjeme druhou tretinou zemiakov. Na zemiaky položíme plátky šunky a na šunku nakrájané vajcia. Zakryjeme poslednou tretinou zemiakov. Rukou opatrne pritlačíme.

  4. 4

    V hrnčeku si rozmiešame smotanu s dvoma vajciami a zalejeme zmes na pekáči. Nakoniec navrch naukladáme plátky slaniny a posypeme parmezánom. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 200 ° cca 10 min a potom stiahneme teplotu na 160° a zapekáme ešte 20 min, pokiaľ sa na vrchu neurobí kôrka. (teplovzdušná rúra a plyn - 20°). Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia