Zapečené špagety s tuniakom
Zapečené špagety s tuniakom
Autor receptu: podravka
Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom, syrom
ricotta a stredomorským korením. Bohatú chuť jedla doplňte vhodne vybraným vínom.
4 porcie |
40 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Podravka špagety uvaríme podľa návodu na obale a scedíme ich.
- Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme krájané paradajky, soľ, korenie, vegetu a podľa potreby podlejeme trochou vody. Varíme 10 minút.
- Potom pridáme scedený tuniak s rozmrveným syrom ricotta a pripravenú omáčku spojíme s uvarenými špagetami.
- Zmes vložíme do ohňovzdornej misy, pridáme olivy a zapekáme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 15-20 minút.
- Podávanie: Pred podávaním posypeme bazalkou.
- Malé tajomstvo: Ricottu môžeme zameniť za akýkoľvek iný čerstvý syr.