Zapečené špagety s tuniakom

Zapečené špagety s tuniakom

Autor receptu: podravka

Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom, syrom ricotta a stredomorským korením. Bohatú chuť jedla doplňte vhodne vybraným vínom.

4
porcie
40 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Podravka špagety uvaríme podľa návodu na obale a scedíme ich.
  2. Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme krájané paradajky, soľ, korenie, vegetu a podľa potreby podlejeme trochou vody. Varíme 10 minút.
  3. Potom pridáme scedený tuniak s rozmrveným syrom ricotta a pripravenú omáčku spojíme s uvarenými špagetami.
  4. Zmes vložíme do ohňovzdornej misy, pridáme olivy a zapekáme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 15-20 minút.
  5. Podávanie: Pred podávaním posypeme bazalkou.
  6. Malé tajomstvo: Ricottu môžeme zameniť za akýkoľvek iný čerstvý syr.