Zapečené špagety cacciatore

redakcia - fotkaredakcia, 19. augusta 2009
Zapečené špagety cacciatore
Foto: Pravda: Robert Hüttner
2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 dl
130 g
20 g
30 g
10 g
5 g
20 g
1 g
1 g
20 g
2 g
10  g
50 g
60 g
1 dl
20 g




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu. Keď máme tieto suroviny do zlatista orestované, pridáme šampiňóny a krátko povaríme. Potom pridáme čierne olivy a olúpané paradajky vo vlastnej šťave a dusíme.

  2. 2

    Dochutíme soľou a korením. Do omáčky pridáme špagety a premiešame. Olejom potrieme zapekaciu misku. Masu vysypeme do zapekacej misky a posypeme nastrúhaným parmezánom.

  3. 3

    Pečieme na 180 stupňoch asi 10 – 15 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
concord
Môže to byť jedlé len ma irituje ta slanina. Chcem to vyskúšať ale určite nebudem lietať po slovenských hyperm,arketoch a zháňať taliansku slaninu. Oravská to istí aj keď to nie je ono.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia