Zapečené rolky v zemiakoch fotorecept

katerin - fotkakaterin, 17. apríla 2015
Zapečené rolky v zemiakoch (fotorecept)
Foto: katerin

Konečne som sa odhodlala vyskúšať urobiť bylinkové maslo,keďže som nezohnala medvedí cesnak,tak som ho urobila s pažítkou,petržlenovou vňaťou a bylinkovou soľou,kde prevláda kôpor.

3-4
porcie
30 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 ks
6 ks
 (pre 3 osoby)




Postup

  1. 1

    Rezne naklepeme,posolíme,pomažeme bylinkovým maslom,položíme plátok šunky a syra a stočíme do rolky.Ja som nechala 24h zakryté fóliou v chladničke,aby prenikli chute,ale nemusíme.

    Zapečené rolky v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie mesiačiky,posolíme,okoreníme,pridáme gulášové a gril-šašlík korenie,ml.rascu a polejeme olivovým olejom.Rukami dobre premiešame,aby sa zemiaky rovnomerne obalili.Medzi zemiaky postrkáme mäsové rolky,posypeme ich gril-šašlík korením,podlejeme vodou a zakryjeme alobalom.Pečieme na 180st.C -zakryté cca 1h a odokryté cca 1/2h.

    Zapečené rolky v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené ... Dobrú chuť!

    Zapečené rolky v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

katerin
Ďakujem vám!-manžel si naozaj chválil!To bylinkové maslo je fantázia-už mi chýba len vyskúšať s medvedím cesnakom-snáď niekedy ho zoženiem...:/
jarunka
To by som si aj Ja pochutnala na takom dobrom jedle. Paci sa mi, ze je to v jednom pekaci.
janger
@katerin , u nas tiez nie je medvedi cesnak dostat...Minule pri prechadzke v lese zrazu tak strasne zavonal cesnak a veru boli tam take rastlinky ako medvedi cesnak. No ale ja som to este nejedla a nepoznam to dobre...Bala som sa, ze su to mozno konvalinky, lebo to sa dost podoba a tie su jedovate. Takze radsej som si s tym dala pokoj...No ale k tvojmu receptu...Paci sa mi, iste by nam chutilo :-).
katerin
@jarunka ,ja mám rada takéto jedla,lebo chytia chuť všetkého
@janger ,tiež neviem či by som sa odvážila nazbierať,keď som ho v živote nevidela na vlastné oči.Podobá sa konvalinke,ale asi nevonia cesnakom.Skús nazbierať a popýtať sa skúsených-na vyhodenie je vždy čas.
ďakujem vám za milé komentáre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia