Mäsové guľky

Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke

Autor receptu: mysiacik

Postup

  1. Mleté mäso, vajíčka, soľ, korenie,(okorenime a osolíme podľa chuti) muškátový orech, pretlačený cesnak, ryžu poriadne premiešame, lyžicou naberieme zmes a tvarujeme gule, ktoré obaľujeme v strúhanke a následne ukladáme na plech. Takto uložené guľky, zalejeme buď domácim už ochuteným pretlakom (robím a ochucujem si ho sama), alebo pretlakom z obchodu, ktorý si zriedime s vodou, ochutíme soľou, vegetou a čiernym korení. A šup do rúry na 180 stupňov, pečieme, až kým nie sú guľky zlatistej farby, nakoniec môžme posypať nastrúhaným syrom. Podávame so špagetami, zemiakmi, alebo jednoducho s tým, čo najviac ľúbime :D