Zapečené kuracie prsia so zeleninou fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 4. júla 2014

Ľahký obed na krásny letný deň, ktorý určite žalúdok nezaťaží a ostane miesto aj na zmrzlinu:)

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 250 °C

Suroviny

600 g
1 zväzok
2 ks
1/2 ks
2 ks
 alebo červená paprika
4 stúčky




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme nakrájame na väčšie hranolčeky, prudko orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme rozmarín a odložíme do tepla...(ja zabalím do alobalu)

    Zapečené kuracie prsia so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia prekrojím na polovicu osolím, posypem paprikou a taktiež sprudka opečiem, pridám ku ním cesnak, kúsok masla, tymián a opečiem. Taktiež ich natesno zabalím do alobalu spolu s cesnakom a výpekom.

    Zapečené kuracie prsia so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nachystám si 4 kúsky alobalu, nakladiem naň zeleninu, navrch opečené mäso, pokvapkám výpekom a pridám neobielený strúčik cesnaku, zabalím tak, aby šťava nevytiekla a vložím do rozohriatej rúry na 250 st. na 20-25 minút zapiecť.

    Zapečené kuracie prsia so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a máme navarené, teda skôr napečené upečený cesnak vytlačíme na mäso a roztrieme, ešte pridáme chilli omáčku, nech to má šmrnc...dobrú chuť...

    Zapečené kuracie prsia so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

concord
Akurát že Zuzanka sa inšpirovala z novín Plus jeden deň číslo:7/2014 a to zabudla pripomenúť. Pomenila tam suroviny a namiesto zapekacej misy to dala do alobalu. Zhodou okolností som toto jedlo dnes varil podľa receptu z Plusiek. a tak ma to hneď napadlo.
concord
@mariamka
Nepoužívaj minulý čas. Rozdiel je v tom v tom že zuzanka tu prejavuje ďakovačky na všetky strany a tvári sa ako autor tohto receptu pričom je to obyčajná plagiátorka. Keby to nebola pravda, že sa inšpirovala receptom z Plusky, tak by určite zareagovala na moju poznámku. Mne osobne je to úplne jedno aký kulinársky recept sem niekto dá pokiaľ nejde o výrobu plasteliny alebo prípravku na kurie oká. Ale vadí mi keď niekto opíše recept, prípadne ho upraví a vydáva ho na tejto stránke ako svoj. Dúfam že zuzanka po tých toľkých nezaslúžených pochvalách si nemusela meniť spodnú bielizeň.
renulienka
@concord , ked si das vyhladat tento konkretny nazov receptu do vyhladavaca, tak Ti vyhodi ,,x,, receptom s roznymi obmenami ci zeleniny, ci korenin.... tak na co sa tu ideme hrat, nechapem!!!!!! Tieto debaty o plagiatorstve a podobne, su uplne o nicom !!!!! A v Pluske bol autor receptu znamy, ci nie? ;-)
zuzanka1367
@concord Vami zmienené noviny Plus jeden deň nekupujem ani nečítam, nemajte obavy bielizeň si mením pravidelne...ak Vám pripravený recept podľa novín chutil, tak potom je všetko v poriadku. Prajem Vám nikým nerušený pekný deň.
1x leomax




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia