Zapečené avokádo

Autor receptu: tinca

Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy. Je aj skvelé do šalátov.

2
porcie
25 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Avokádo po dĺžke rozkrojíme, vyberieme kôstku, vydlabeme dužinu, ktorú roztlačíme vidličkou. Najemno nakrájanú cibuľku opražíme na troške oleja do sklovita. Pridáme pretretý cesnak, soľ, korenie a postrúhaný syr, z ktorého si trochu odložíme nabok. Všetko zmiešame s dužinou avokáda.
  2. Zmesou naplníme vydlabané šupky, povrch vyhladíme nožom, položíme naň 1/2 natvrdo uvareného vajca /prerezanou časťou nahor. Posypeme zvyškom postrúhaného syra.
  3. Zapekáme kým sa syr neroztopí.