Zapečené avokádo

tinca - fotkatinca, 28. februára 2010

Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy. Je aj skvelé do šalátov.

2
porcie
25 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Avokádo po dĺžke rozkrojíme, vyberieme kôstku, vydlabeme dužinu, ktorú roztlačíme vidličkou. Najemno nakrájanú cibuľku opražíme na troške oleja do sklovita. Pridáme pretretý cesnak, soľ, korenie a postrúhaný syr, z ktorého si trochu odložíme nabok. Všetko zmiešame s dužinou avokáda.

  2. 2

    Zmesou naplníme vydlabané šupky, povrch vyhladíme nožom, položíme naň 1/2 natvrdo uvareného vajca /prerezanou časťou nahor. Posypeme zvyškom postrúhaného syra.

  3. 3

    Zapekáme kým sa syr neroztopí.

Diskusia k receptu

tinca
Tak mariadra to si ma urazila /žartom/, nie dobré ,ale vynikajúce, ja som toto predjedlo robila na moje jubileum a malo veľký úspech,dokonca aj pre tých čo v živote avokádo nejedli. Dnes si ho nevedia vanchváliť!!
kuchtik
pridávam sa, avokádo je naozaj naj..., do šalátov, nátierka, plnka, dresing, tvoje zapečené som tiež skúsila - nebíčko v papulke /kdesi som tento výraz čítala, moc sa mi zapáčil/
milina
Je to vynikajúce, dnes som urobila z 3 ks AVOKADA - nemalo to chybu. DOPORUČUJEM VŠETKÝM VYSKÚŠAŤ:
tinca
Ďakujem vám za pochvalu,som rada, že chutilo. Aj ja som si odložila Milina tvoju štrúdľu z kyslým mliekom do kuchárky. Niekedy vyskúšam.
amelie
Tinca, práve maškrtím tvoje skvelé avokádo :-) Recept pridávam do svojej KK a ďakujem za nápad. Väčšinou robím z avokáda guacamole, ale toto...:-)
zvoncek
včera som kúpila avokádo, ešte som ho nikdy nejedla, počula som , že pre diabetikov je vhodné, sadla som si k počítaču a hľadala nejakú nátierku z neho, zaujalo ma zapečené, skúsim, ukladám do MKK.
zvoncek
včera som kúpila avokádo, ešte som ho nikdy nejedla, počula som , že pre diabetikov je vhodné, sadla som si k počítaču a hľadala nejakú nátierku z neho, zaujalo ma zapečené, skúsim, ukladám do MKK.
marianne
milujem avokado,aj ked ho mam najrsdsej vo forme jednoducheho dipu:avokado+citr.stava+roztlac.cesnak+trosku soli tak toto si nenecham ujst @tinca ,dakujem
nelajsia
teším sa, že to vyskúšamm, zatiaľ som avokádo robievala len ako natierku, alebo do šalátov, prípadne na moju pizzu zeleninovú ktorú tu tiež mám v receptoch...vďaka za TIP




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia