Zapečená omeleta (fotorecept)
Autor receptu: marto990
Klasický recept na chutnú teplú večeru. Postačia vajíčka, nejaká šunčička, syr, zelenina a
je vymalované.
9 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na širšie plátky, posadíme do hrnca.
- Pridáme zeleninu, podľa vlastnej chuti, mrazenú alebo čerstvú. Zalejeme vriacou vodou, lyžička soli, a uvaríme, kým nie sú zemiaky na rozpadnutie. Ak mate pochybnosti o dobe varenia zeleniny a zemiakov, varte ich oddelene. Odporúčam krájať zeleninu na rovnako veľké kúsky, potreba času varenia bude tak rovnomerná.
- Šunku nakrájame na kocky, syr (180 g) nastrúhame na hrubom strúhadle, vajíčka rozbijeme do väčšej misky.
- Vajíčka dochutíme tiež podľa vlastnej chuti. Ja som použil paprikovú pastu (môžete použiť trebárs pesto), majoránku, cesnak, soľ a čierne korenie.
- Miešame minimálne 7 minút. Robte si kľudne prestávky, dôležité je vohnať tam dostatok vzuchových bubliniek.
- Pridáme syr, šunku a uvarené zemiaky (môžete použiť aj cestoviny) a zeleninu. Nepodceňujte množstvo vajíčok. Zmes nesmie byť hustá, stále sa to musí tváriť, že vo vajíčkach pláva.
- Zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou.
- Zmes vlejeme do misy a celé to posypeme zvyšným syrom.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov zakryté vekom alebo alobalom približne 20 minút, na konci pečenia podľa chuti zapečieme.