Zapečená omeleta (fotorecept)

Autor receptu: marto990

Klasický recept na chutnú teplú večeru. Postačia vajíčka, nejaká šunčička, syr, zelenina a je vymalované.

9
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na širšie plátky, posadíme do hrnca.
  2. Pridáme zeleninu, podľa vlastnej chuti, mrazenú alebo čerstvú. Zalejeme vriacou vodou, lyžička soli, a uvaríme, kým nie sú zemiaky na rozpadnutie. Ak mate pochybnosti o dobe varenia zeleniny a zemiakov, varte ich oddelene. Odporúčam krájať zeleninu na rovnako veľké kúsky, potreba času varenia bude tak rovnomerná.
  3. Šunku nakrájame na kocky, syr (180 g) nastrúhame na hrubom strúhadle, vajíčka rozbijeme do väčšej misky.
  4. Vajíčka dochutíme tiež podľa vlastnej chuti. Ja som použil paprikovú pastu (môžete použiť trebárs pesto), majoránku, cesnak, soľ a čierne korenie.
  5. Miešame minimálne 7 minút. Robte si kľudne prestávky, dôležité je vohnať tam dostatok vzuchových bubliniek.
  6. Pridáme syr, šunku a uvarené zemiaky (môžete použiť aj cestoviny) a zeleninu. Nepodceňujte množstvo vajíčok. Zmes nesmie byť hustá, stále sa to musí tváriť, že vo vajíčkach pláva.
  7. Zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou.
  8. Zmes vlejeme do misy a celé to posypeme zvyšným syrom.
  9. Pečieme pri teplote 180 stupňov zakryté vekom alebo alobalom približne 20 minút, na konci pečenia podľa chuti zapečieme.