Zapečená mrkvová fašírka

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 ks
3 ks
3 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej misy dáme vychladnutú mrkvu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a starší rožok alebo žemľu, ktorú sme namočili do vody a vytlačili všetku prebytočnú vodu. Okoreníme a pridáme 3 vajíčka. Zmes zahustíme strúhankou.

  2. 2

    Na tácke so strúhankou vypracujeme 2 hrubšie valčeky, ktoré sa vojdú do pekáčika, a obalíme ich strúhankou. Na fašírky nalejeme zemiakovú kašu, rozotrieme ju a dáme zapiecť na 35 – 40 minút.

  3. 3

    Neskôr misu prikryjeme alobalom, aby sa povrch nespálil. Podávame so zeleninovým šalátom alebo kyslými uhorkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia