Zapečená kyslá kapusta

redakcia - fotkaredakcia, 14. októbra 2009
Zapečená kyslá kapusta
Foto: Hotel Štefánik Myjava
4
porcie
20 minút
príprava
25-50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

400 g
400 g
50 g
50 g
1 ks
100 ml
1 PL
1 PL
1 KL
300 g
1 šálka




Postup

  1. 1

    Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu restujeme. Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní. Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podlejeme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 – 15 minút. V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.

  2. 2

    Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom. Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty, údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu. Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom.

  3. 3

    Zapečieme v rúre dočervena. elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 25 – 30 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
isar
Možno ste zabudli napísať, že tie zemiaky majú byť uvarené (v šupke). Pod kyslou kapustou sa surové zemiaky ťažko varia, ostanú akoby surové. Nayše poliaté kyslou smotanou... dala by som na vrch radšej syr a zemiaky uvarené.
Ja to robievam so škvarkami namiesto údeného mäsa, ale mäso je O.K.
Vymazať
dobryhrncekvar
ja dávam miesto údeného mäsa čerstvé mleté bravčové mäso, ktoré chvíľu podusím na cibulke, pridám jaterničku bez črievka, všetko podusím a vrstvím s kapustou. Zemiaky vždy uvarím dopredu, s kapustou by sa dlho piekli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia