Zapečená kaša fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 11. apríla 2016

Ráno som som spravil Marinované kuracie rezníky a k ním Petrovú kašu. Bolo toho dosť a ja som išiel na nočnú. Povedal som si Zobraziť celý popisRáno som som spravil Marinované kuracie rezníky a k ním Petrovú kašu. Bolo toho dosť a ja som išiel na nočnú. Povedal som si na druhy deň bude uvarené. Lenže človek mieni a život mení. Ráno prídem a hrniec z rezňov drese. Pozriem do chladničky a rezne fuč. No kaša ostala vyše kila. Vraj bol napínavý film tak to jedli ako chuťovku . A bolo po spaní, normálny šok. Som rád keď rodine chutí, no čo teraz s kašou. Tak som ju zapiekol a zvyšnú so použil na polievku. Stane sa to aj vám?

10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
500 g
250 g
1 kocka
200 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Časť kaše som odložil na polievku. Ostatnú som zapiekol. Nebude mäso bude dobrá polievka a zapekance k nej. Ta kaša je dobré ochutená. mám tu na ňu recept. Takže kilo kaše, pol kila hladkej múky a asi 150 g strúhaného syra plus kvások. Kvások som urobil s vlažného mlieka, cukru, kvasníc a trochy soli. Všetko som to dobré vymiešal a nechal kysnúť. Keď mi vykysla plná misa, tak som cesto rozdelil na polky.

    Zapečená kaša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do jedného pekáča som dal cesto, ktoré som roztiahol na cely plech potrel rozšľahaným vajcom a posypal zvyšným syrom. Dal som to piecť na 180°C na 45 minút. Každý nech si to prispôsobí vlastnej rúre aby bolo do hnedá upečené. Na druhy plech druhu polku cesta a na tu som podával na kocky krájanú slaninu. Tak isto dal zapiecť.

    Zapečená kaša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 45 minútach to voňalo riadne, lebo ta kaša bola ochutená a ta vydávala ohromnú vôňu. Počas pečenia som spravil polievku a tu sme zajedali s týmto. Ako ten môj dedo hovoril - je jedno aký si múdry, len aby si si vedel v živote poradiť. Takže želám aj vám dobrú chuť!

    Zapečená kaša (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

fialka49
Tomuto sa hovorí - ani zrno nazmar. Nevypiekli oni s tebou, ale ty si vypiekol im. A chutne! Veru musíme byť v kuchyni s varením takto variabilní. Zaslúžiš si všetkých možných 5 hviezdičiek.
babkamt
Súhlasím s @Fialka49 - zo zvyšku si spravil chutný obed. Máme sa od teba čo učiť:-) Posielam hviezdičky.
rela
Takýto problém mám tiež. Takže recept ako pre mňa stvorený. 5*
izabella929
robievam túto kašu lyžičkovú...urobím lyžicou kôpky , zapečiem a potom polejem masťou zo slaninky a samozrejme aj slaninka...moc sýte...ale mňam..
sracz
Nuž veď je to domáci "TN poplanek so slaninou " a k polievke, ako by si našiel. Rozumne si uvažoval a prakticky využil, @patroveckypitrs kamarát. Páčia sa mi aj Tvoje duševné i slovné odkazy na Tvojich prarodičov! Tvoje dielo vonia až tu!
denyany
Výborný nápad. Budem musieť pozrieť tú kašu a možno vyskúšam, aj keď ja kašu veľmi nemusím. A to s rezňami, nuž, u nás sa také stať nemôže, robievam ich dvakrát za rok pár kusov.
drajan
Vyzerá skvelo a vonia až sem, cha cha.. prosím...ten kvások vliať do masy a hned s tým na plech? žiadny čas na kysnutie, asi tak... milujem takéto zemiakové "zapekance" a na všetky spôsoby... aj taká kyslá kapustička do toho miesto fazule by asi nebola zlá. Dík za chutný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia