Zapečená hrianka so sviečkovicou, s jablkom a so syrom

Autor receptu: redakcia

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo sviečkovice nakrájame 100 – 150 g kúsky, ktoré mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany opečieme sprudka, obrátime, znížime príkon tepla a necháme mäso pomaly opekať, aby zostalo vnútri ružové a šťavnaté.
  2. Jablká zbavíme šupky, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a zbavíme jadrovníka. Takto pripravené jablká vložíme do vody s rozpusteným cukrom, so škoricou a pomaly na slabom ohni varíme, aby nabrali chuť škorice.
  3. Jablká necháme vychladnúť. Na opečenú hrianku položíme hotové mäso, potom jablko, nakoniec zakryjeme gorgonzolou a dáme zapiecť do rúry.