Zapečená cuketa (fotorecept)

Zapečená cuketa (fotorecept)
Foto: babi
babiBabi, recept pridal: 30. júla 2010 18:13Ďalšie jeho recepty

viem že receptov na zapečené cukety je veľa, ale ponúkam vám ten môj lebo je vhodný aj pri chudnutí.

Postup prípravy receptu

1

Cukety ošúpeme ,po dľžke rozrežeme na polovičku a vyberieme semiačka. Štyry polovičky dáme na menší plech a posypeme korením na zeleninu.
Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 1

2

na oleji opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme červenú papriku a chvíľku podusíme. 1-2 min.
Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 2

3

1 cuketu / teda dve polovičky/ na drobno pokrájame a pridáme k cibuľke a paprike a tiež podusíme / nemusí byť uplne mäkká, lebo sa to bude ešte piecť/ pridáme nakrájanú šunku a 1 tavený syr. Ochutíme vegetou a korením na zeleninu.
Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 3

4

Touto zmesou naplníme polovičky cuket
Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 4

5

posypeme strúhaným syrom asi polovičkou množstva
Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 5

6

podlejeme trochou vody a necháme zapiecť. Plnku ktorá nám ostala rozriedime trochou vody a prevaríme. Pridáme tavený syr a strúhaný syr ktoré nám ostali, necháme rozpustiť a podľa potreby zahustíme maizénou rozmiešanou s studenej vode.Podávame z petržlenovými zemiakmi
Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celka, 30. júla 2010 o 20:12
    Cuketa je pěkně barevná a určitě aj chutná. Vkládám do KK.


  • babav, 30. júla 2010 o 20:20
    Pekny ,zdravy recept,krasne nafoteny!


  • frezia68, 30. júla 2010 o 20:34
    Ej,ale si mi narobila chute.....urobím :-)))


  • wevewe, 30. júla 2010 o 21:09
    mnam skusim aj toto


  • alexdidi, 30. júla 2010 o 21:45
    Pekné...a dobré...


  • klaura, 31. júla 2010 o 08:49
    už je tam ... v KK ... pekný recept ... díky ... :)


  • michsamant, 31. júla 2010 o 08:59
    super dobrota, krasne fotky a mne sa pacia aj taketo taniere....biele s modrym-cibulaky sa im tusim hovori; aj @babav ma taky jeden pekny, na ktorom foti kolace :)


  • kapitankalucka, 31. júla 2010 o 09:04
    mňam..toto určite vyskúšam


  • coldbery, 31. júla 2010 o 09:19
    Pekné na vzhľad...určite mňam..a pekne nafotené...robila som cuketu,ale zďaleka nevyzerala tak pekne ako tvoja... :-)))


  • marikafil, 31. júla 2010 o 09:56
    juj, práve hľadám, čo by som urobila z cukiet - vyzerá to ohromne, ale nemám tavený syr a do obchodu sa mi nechce, takže až nabudúce:-) dnes budú cukety podusené so šampiňónmi, paradajkami a oregánom - posypané opraženou strúhankou. ale ukladám:-)


  • larisamihalik, 31. júla 2010 o 10:37
    Tento rok sa ciketám darilo, všade ich je plno: na trhoch a v Kauflande za babku, tak som ich včera nakúpila veľa, teraz som ju urobila na spôsob tekvicového prívarku, nové zemiačiky a vajíčko, ďalšiu som nakrájala na kolieska, obalila a práve vysmážam, ale ako poznám svoje deti, zajtra budem musieť variť znovu, aj keď idem urobiť tú Vašu plnenú, diky za recept


  • kavicka, 31. júla 2010 o 11:18
    Z cukety robievam rozne recepty ale toto este nemam,vdaka za recept ,vyzera lakavo aj chutne. Ukladam do KK. Idem vyskusat ,pokial mam este cuketu :-)


  • janger, 31. júla 2010 o 11:42
    Pritazliva cuketka!


  • hamana, 31. júla 2010 o 13:15
    Zaujimavý recept ,robievam plnené cukety ale tento ma oslovil a skusim už dnes.


  • elisticka, 31. júla 2010 o 15:45
    @babi dobra dietka:-)))


  • hortenzia51, 31. júla 2010 o 16:19
    zrovná som hľadala recept na cuketu,keďže máme toho roku viac ako inokedy, tak by som skúsila niečo iné ako varím ja,ale aj toto je vinikájuce..


  • zienkadomaca, 31. júla 2010 o 21:26
    kedze mame na zahrade male cuketovo, urobim okamzite, krasny receptik, pekne nafotene. z cukiet sme robili polievocku, super, receptik poslem, jednoduche, uvarime cuketu zo zemiakmi, pridame vyvar, vegetu, cierne korenie, potom to rozmixujeme, zaprasime mukou a pridame trosku smotany, ozdobime petrzelovou vnatkou.


  • stefani11, 1. augusta 2010 o 12:10
    Cuketu mám rada na všetky spôsoby.Ukladám do KK.


  • monzet, 3. augusta 2010 o 10:20
    Vyskúšané,fajnučké.Ďakujem


  • lucylee, 6. augusta 2010 o 07:55
    skvelé


  • marianna76, 28. augusta 2010 o 10:23
    tiež si pridám do receptov, a utekám do obchodu pre syr....


  • vlcko67, 29. júla 2011 o 07:33
    dovolil som si podusiť s cibuľkou trochu šampiónov!!výborné! Ďakujem za recept!


  • krisstynka, 3. septembra 2011 o 23:51
    a ja zasa potrieť cukety rozpučeným cesnakom...mňam! :-)


  • gionima, 30. mája 2012 o 13:12
    mnam prave som to odskusala a je to dobrucke :)


  • riska, 3. júna 2012 o 16:32
    Ďakujem za skvelý recept, cuketa nám chutila


  • turistka, 26. júla 2012 o 13:06
    @Babi , dnes som si zo záhrady priniesla cukety, také akurát a kým som varila sirup, tak mi prišiel pod ruku Tvoj recept, vyzerá veľmi fajn, tak si urobím taký fajn obed a recept si zakladám do KK.


  • turistka, 31. júla 2012 o 15:14
    @Babi , zajtra budem robiť Tvoj recept, no nemám doma korenie na grilovanú zeleninu, mám korenie na šašlik, tak uvidím, čo to spraví. Dám do mikrovlnky- vyskúšam a potom Ti napíšem,


  • turistka, 1. augusta 2012 o 09:17
    @Babi , už som si zajedla, je to vynikajúce, včerá som Ti napísala, že jedlo budem robiť v mikrovlnke, načasovala som na 10 minút, je to akurát a potom som ešte nechala asi 5 minút odstáť dnu v mikrovlnke, tak ako doporučujú. Zemiaky som pokrájala na kocky a posypala korením na zemiaky a obsypala pred pečením okolo naplnenej cukety, všetko sa robilo naraz. Určite recept raz urobím i v elrúre. Ďakujem za poskytnutý recept vo Vareche, jedlo je naozaj chutné. ...mňam...


  • babi, 1. augusta 2012 o 17:36
    @turistka teším sa, že ti recept chutil. Tvoja inovácia robenia v mikrovlnke je zaujímavá. Ja sa snažím príprave jedla v mikrovlnke vyhýbať, a používam ju prevažne len na zohrievanie, ale nápad je to zaujímavý. Hlavne ,že ti chutilo..............


  • miona7, 17. mája 2013 o 10:23
    Vynikající recept! Pro ty, kdo potřebují přeci jen trošku "masa" k obědu, tak stačí do náplně přidat kousek nakrájené klobásky. Ale i bez ní je to výtečné! Jeden z mála nových receptů, který nezapadne v propadlišti "uvařeno pouze jednou" :-)


  • johaninka, 26. augusta 2013 o 11:37
    Mňam diky za recept idem ho skúsiť



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist