Zapečená brokolica s mäsom

robbo2710 - bez fotkyrobbo2710, 10. júla 2014
Zapečená brokolica s mäsom
Foto: robbo2710

Recept som našiel na facebooku, kde ho uverejnila jedna osoba a ja som si ho trochu prilepšil. Dnes som ho varil prvý krát, budem Zobraziť celý popisRecept som našiel na facebooku, kde ho uverejnila jedna osoba a ja som si ho trochu prilepšil. Dnes som ho varil prvý krát, budem musieť ešte upraviť pár vecí ale inak je vynikajúci, a čo je ešte dôležitejšie aj zdravý!

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
3 ks
1 - 2 dcl
300 g
100 g




Postup

  1. 1

    Predvaríme si brokolicu aby bola mäkšia. Ja osobne preferujem trochu tvrdšiu, takže ju varím iba relatívne krátko cca 5-7 minút, podľa veľkosti brokolice.

  2. 2

    Po uvarení prepláchneme studenou vodou a rozoberieme na ružičky, uložíme do zapekacej misy a zalejeme oboma cottage syrmi, pridáme vajcia, zalejeme mliekom a pridáme na kúsky nakrájané mäso (môže byť kuracina, morčacina alebo aj šunka). Posolíme morskou soľou, okoreníme čiernym korením a mletým cesnakom. Všetko spolu zmiešame a posypeme gyros korením.

  3. 3

    Vložíme do predhriatej rúry (200 °C) a pečieme cca 60 minút, po tomto čase vytiahneme zapekaciu misu a pridáme mäkký zrejúci syr (môžu byť aj olomoucké syrečky), poukladáme ho navrch a vrátime misu naspäť do rúry ešte na cca 10 - 15 minút.

Diskusia k receptu

micanela
pekny napad, ale ja by som brokolicu vobec nepredvarala. kazdy ako ma rad, ja radsej trosku chrumkavu.
evanaaa
@robbo2710 , zapekané jedlá mám rada, dajú sa rôzne kombinovať a brokolicové robievam, niekedy v kombinácii s karfiolom, ale aj tvoja verzia je dobrá. Len píšeš:...zalejem oboma cottage syrmi, asi zasypeme, nie? Ja rozmiešam tie vajcia v smotane sladkej ( na varenie) a tak zalejem. No a na vrch syr. Ale niekedy pre zmenu zalejem bešamelom.
robbo2710
no asi sa to líši od druhu cottagu, mne osobne najviac chutí od firmy sabi (ale nechcel som robiť reklamu :) ) a ten je po premiešaní trochu tekutejší. A keďže momentálne musím trochu schudnúť, tak som vlastne písal tak aby to nebolo až také nezdravé a preto som nepísal mlieko alebo bešamel ale určite to musí byť výborné aj s tým. No a samozrejme karfiol sa kľudne môže zameniť za brokolicu, každému podľa chuti :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia