Zapaprikovaný bôčik fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 8. októbra 2014

Na tomto recepte asi nie je ani čo obmieňať, ale môj svokor (dedinský mäsiar) ma naučil skvelú fintu, ako stále nezoškrabávať tú skvelú paprikovú Zobraziť celý popisNa tomto recepte asi nie je ani čo obmieňať, ale môj svokor (dedinský mäsiar) ma naučil skvelú fintu, ako stále nezoškrabávať tú skvelú paprikovú nátierku z povrchu bôčika...

20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 lyžice
2 ks
3 - 4 strúčiky
Marináda na potretie:
10 lyžíc
1 hlavička
2-3 lyžičky
1 lyžica
2 lyžice
1/2 lyžičky
 štipka




Postup

  1. 1

    Bôčik dáme do vriacej vody, pridáme cesnak, soľ, bobkový list a varíme do mäkka, ten kilový som varila 75 minút.

    Zapaprikovaný bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    No a teraz prichádza tá jednoduchá finta. Uvarený bôčik pokrájame na plátky, cesnak pretlačíme, pridáme vývar z bôčika, papriku soľ, korenie a vymiešame hustú pastu, ktorú natrieme na pokrájaný bôčik. Tak budeme mať pri každom súste v ústach dostatok tej fantastickej pálivej pasty.

    Zapaprikovaný bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte si k tomu upečieme moje obľúbené tmavé pečivo...

    Zapaprikovaný bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zabudnime na chvíľu na diétu a doprajme si. Toto čudné babie leto priam láka na takéto pochúťky :-)

    Zapaprikovaný bôčik (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
no ze mnaaaaaam :-), to by som si dala hned a zaraz, aj foto mas krasne naaranzovane, a ta citronova co znamena? nejaka tajna sifra?
alexdidi
Tiež som to dávno nerobila a robievam takmer rovnako ako ty, ibaže mne stačí aj Prešovská soľ, ale názvu receptu nerozumiem vôbec. Nevysvetlíš?
leomax
Z takýchto dobrôt mám vždy dvojnásobnú radosť. Prvú radosť, keď to do seba dlávim a druhú, keď vidím, ako sa moja sobašená pri tom na mňa mračí. Ten názov receptu mi tiež vŕta v hlave. @Zuzanka , vysvetlíš?
kukulienka71
:-)) a my, že nejaký exotický recept! takýto bôčik som nejedla, ani nepamätám, diétu nemám, takže niektorý deň by aj mohol byť, keď sa zíde celá rodina, aby sme mali fantastické raňajky:-P
pusta
krásna práca, chuťové kanáliky dráždiaca, perfektne naservírované
úžasné foto
*****
radox1
pekny recept,len draha him.sol je zbytocna,lebo cesnak a paprika ju prerazí.tá sol sa pouziva na finalne dosolovanie-steak,zelenina......lebo jej chut je naozaj odlisna od nasej soli.
daguska
Aj ked takéto veci sama nerobievam,vyzerá náramne chutne a lákavo.Nádherný "chlebík",ci bageta.Mñam.
jatea
Dávno som to nerobila, ale len v kuse popaprikujem. Vyskúšam toto. A ešte, ak by som mohla poprosiť recept na to fantasticky vyzerajúce tmavé pečivo
jatea
Zuzanka, ďakujem. Aj tieto, čo sú v tomto recepte sú z bielej múky? Vyzerajú, ako by tam bola ražná.
zuzanka1367
@jatea ja som miešala ražnú celozrnnú 1/3 a špaldovú hladkú bielu 2/3 plus semienka aké Vám chutia, treba skúšať nemáte čo pokaziť a nájdete pomer, ktorý Vám najviac chutí. nech sa Vám vydaria :)
tinca
paprikový,ale aj pečený bôčik, teplý ale aj studený, sú to božské dobroty,ale prečo všetko dobré je nezdravé. 2x do roka aj ja zhreším. Ja používam miesto bôčika slabinku, je chutnejšia. Rcp chváááálim:)
tiginko
ja teda bôčik pred varením rovno špikujem cesnakom, ako moja nebohá maminka... ale teda opaprikovať jednotlivé časti - ooomnoho vyšší level, ktorý si zapamätám. Zuzanka ako vždy, jednička na scéne :-)
jatea
vyskúšam, ale až o dva týždne. Teraz tu mám vnúčence "na prázdninách", keď budem sama, tak sa do toho hneď pustím.
mariamka
ale ze je lakavy tento tvoj naozaj paprikovy "adidas" bocik!! :)) ani nemusi postat, aby sa "uzrali chute" ?? viem, ze raz som robila a to cakanie sa nedalo vydrzat, fotky su na zjedenie :)
kukulienka71
@zuzanka1367 , dnes ráno sme sa zasmiali s manželom:-) pripravila som mu na raňajky tvoj bôčik, vyniesla som na tanieriku do letnej kuchyne, kde robil klobásky, lebo máme jarmok, ani si v zápale práce nevšimol, čo som položila na stôl. Zrazu mi vraví:"čo to až sem cítim tú vôňu cigánskej z jarmoku?" a vtedy mu padol zrak na bôčik a svitlo mu:-))) veľmi sa potešil, po ochutnaní sa vyjadril, že to je fajnová zabíjačková špecialitka, môže byť častejšie a že pozdravuje. Aj mne veľmi chutilo, ďakujeme za tip. fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10599481_10202...
zuzanka1367
@kukulienka71 srdečná vďaka za Tvoje milé slová, som rada, že ste si pochutnali, nech sa Vám jarmok vydarí, pekný slnečný deň prajem...
daguska
Ja sa velmi chystám na tie bagetky.Urcite je mäsko výborné,ale receptu na pecivo sa tesím viac.Vdaka.
katka78
Hihi @kuku , tuším sme dnes mali rovnaké chute :-)
@zuzanka1367 ďakujem pekne za tento nápad, je to dobrota. Myslím, že týmto poteší žena (takmer) každého chlapa :-)


zuzanka1367
@katka78 , krása!!! Tak sme sa zavďačili manželom a v mojom prípade aj sebe :) som rada, že Vám chutilo. Tie kalórie spálime v kuchyni pri nejakom ďalšom dobrom jedle...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia