Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)

Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 15. marca 2011 19:30Ďalšie jeho recepty

Úplne jednoduchý, ale vynikajúci recept. Robila som prvý krát, ale už ho mám vo svojich obľúbených receptoch.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailónky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 1

2

Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 2

3

Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 3

4

Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 4

5

Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Chvíľku povaríme a môžeme podávať.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj s knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • laurisia, 15. marca 2011 o 20:13
    Presne takto som to robila z bravčového karé a tiež to bolo fajn. Jedine som nedala cibuľku.


  • 3sandra3, 15. marca 2011 o 20:44
    cibuľku dávam aj ja, mám rada takého papaničká


  • enerrgizer, 16. marca 2011 o 20:22
    výborné...keď nebude srnčie, určite bude chutiť aj s iným :-)


  • wislander, 22. mája 2011 o 11:05
    včera som to robil a pred smotanou som tam dal ešte pár kvapiek portského vína.....je to skvelý recept a môžem len odporúčať :-D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist