Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)

Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 15. marca 2011 19:30Ďalšie jeho recepty

Úplne jednoduchý, ale vynikajúci recept. Robila som prvý krát, ale už ho mám vo svojich obľúbených receptoch.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailónky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 1

2

Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 2

3

Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 3

4

Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 4

5

Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Chvíľku povaríme a môžeme podávať.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj s knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • laurisia, 15. marca 2011 o 20:13
    Presne takto som to robila z bravčového karé a tiež to bolo fajn. Jedine som nedala cibuľku.


  • 3sandra3, 15. marca 2011 o 20:44
    cibuľku dávam aj ja, mám rada takého papaničká


  • enerrgizer, 16. marca 2011 o 20:22
    výborné...keď nebude srnčie, určite bude chutiť aj s iným :-)


  • wislander, 22. mája 2011 o 11:05
    včera som to robil a pred smotanou som tam dal ešte pár kvapiek portského vína.....je to skvelý recept a môžem len odporúčať :-D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist