Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)

Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 15. marca 2011 19:30Ďalšie jeho recepty

Úplne jednoduchý, ale vynikajúci recept. Robila som prvý krát, ale už ho mám vo svojich obľúbených receptoch.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailónky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 1

2

Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 2

3

Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 3

4

Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 4

5

Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Chvíľku povaríme a môžeme podávať.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj s knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • laurisia, 15. marca 2011 o 20:13
    Presne takto som to robila z bravčového karé a tiež to bolo fajn. Jedine som nedala cibuľku.


  • 3sandra3, 15. marca 2011 o 20:44
    cibuľku dávam aj ja, mám rada takého papaničká


  • enerrgizer, 16. marca 2011 o 20:22
    výborné...keď nebude srnčie, určite bude chutiť aj s iným :-)


  • wislander, 22. mája 2011 o 11:05
    včera som to robil a pred smotanou som tam dal ešte pár kvapiek portského vína.....je to skvelý recept a môžem len odporúčať :-D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist