Zámocké srnčie medailónky fotorecept

uschiUschi, 34 ročná žena, Topoľčany, 15. marca 2011 19:30
Ďalšie jej recepty »

Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)Foto: uschi

Úplne jednoduchý, ale vynikajúci recept. Robila som prvý krát, ale už ho mám vo svojich obľúbených receptoch.

6
porcií
20 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 hrnček
4 PL
2 PL
1
300 g čerstvé /šampiňóny/
100-150 ml
pár  kvapiek

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailónky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Chvíľku povaríme a môžeme podávať.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj s knedľou.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist