Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)

Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 15. marca 2011 19:30Ďalšie jeho recepty

Úplne jednoduchý, ale vynikajúci recept. Robila som prvý krát, ale už ho mám vo svojich obľúbených receptoch.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailónky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 1

2

Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 2

3

Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 3

4

Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 4

5

Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Chvíľku povaríme a môžeme podávať.
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj s knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • laurisia, 15. marca 2011 o 20:13
    Presne takto som to robila z bravčového karé a tiež to bolo fajn. Jedine som nedala cibuľku.


  • 3sandra3, 15. marca 2011 o 20:44
    cibuľku dávam aj ja, mám rada takého papaničká


  • enerrgizer, 16. marca 2011 o 20:22
    výborné...keď nebude srnčie, určite bude chutiť aj s iným :-)


  • wislander, 22. mája 2011 o 11:05
    včera som to robil a pred smotanou som tam dal ešte pár kvapiek portského vína.....je to skvelý recept a môžem len odporúčať :-D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist