Zamilované kuracie prsia

monika82 - bez fotkymonika82, 24. novembra 2012

Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal. Na úvodnú stranu nezabudol napísať milé venovanie. A ako Zobraziť celý popisRaz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal. Na úvodnú stranu nezabudol napísať milé venovanie. A ako prvý ma zaujal práve tento recept. A odvtedy, už je to desať rokov sa pravidelne objavuje na našom stole. Dúfam, že bude chutiť aj vám...

Suroviny

 (kyslé)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájam na menšie plátky, naklepem, osolím a okorením.

  2. 2

    Z jednej strany potriem horčicou a hojne posypem majoránkou.

  3. 3

    Rozpálim olej a opečiem mäso, najprv z horčicovej strany, potom obrátim, opečené mäso vyberiem a uložím na teplé miesto.

  4. 4

    Do výpeku pridám nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu podusím a pridám na malé kocky nakrájané, ideálne kyslejšie jablká, ja používam zelené. Prikryjem a dusím, kým nie sú jablká mäkké.

  5. 5

    Pridám šľahačkovú smotanu, množstvo podľa vlastného uváženia, môžete doliať smotanou na varenie a nechám zovrieť. Posypem hladkou múkou, rýchlo rozmiešam, aby som nemala hrudky, dá sa rozmiešať aj v smotane na varenie, je to na vás. Keď je hustota ideálna, vrátím mäso, aj so šťavou, ktorú pustilo a nechám prevrieť. Dochutím vegetou, prípadne soľou, čiernym korením a na úplný záver pridám pretlačený strúčik cesnaku a ihneď vypnem plyn.

  6. 6

    Ako prílohu podávam ryžu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

frezia68
Mne podobné kombinácie nevadia a preto vyskúšam :-) a manžela pozdravujem,lebo mal dobrý nápad. Nie len Ťa potešil,ale mu aj varíš podľa jeho dobrých receptov :-)))
marijanna
mile, super manžel...a ta vynaliezavost, pre niektorych nasich chlapov je jednoduchsie isct a kupit nieco hotove a to si daju este poradit od peknej predavčky..:))) možno koli tym predavačkam nie su taki vynaliezavi ako ten tvoj...:)
evanaaa
Toto sa mi páči, ža na tú majoránku, ona by sa variť nemala, všade sa pridáva nakoniec, ale tu by to asi nešlo....musí tam byť?
monika82
@evanaaa musí tam byť, dáva mäsu krasnu vôňu a chuť. Ale ak Ti tak veľmi prekáža, skús bez nej..
marijana, frezia, ďakujem, takýchto kuchárskych kníh mám od neho asi 3 a na každej je na začiatku krásne venovanie...
indulik
Skusila som to a je to skutocne vynikajuce! Dakujem za super recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia