Zamatové muffiny (fotorecept)

Autor receptu: flavia

V jedenej s tortových relácií ma zaujal korpus Red velvet, ktorý si všetci vyberali. Podľa jedného takého receptu z internetu som pripravila mafiny - ale bez červeného farbiva. Neváhajte vyskúšať- za pol, hodinu máte na stole výborné kakaové koláčiky chutné aj s ovocím či šľahačkou.

12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske najprv zmiešame zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme dve celé vajíčka.
  2. V druhej miske zmiešame múku, soľ a kakao.
  3. Do misky s maslom pridáme polovicu sypkej hmoty a pol šálky acidka. Vymiešame hustejšie cesto. V inej miske potom zmiešame ocot so sódou BB a rýchlo k cestu primiešame, ako nakoniec aj zmyšok acidka a múky s kakaom.
  4. Hotové cesto som povlievala do mafinového plechu a kým som upratala kuchyňu boli upečené ;)