Zamatové muffiny (fotorecept)
Autor receptu: flavia
V jedenej s tortových relácií ma zaujal korpus Red velvet, ktorý si všetci vyberali. Podľa
jedného takého receptu z internetu som pripravila mafiny - ale bez červeného farbiva.
Neváhajte vyskúšať- za pol, hodinu máte na stole výborné kakaové koláčiky chutné aj s
ovocím či šľahačkou.
12 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- V miske najprv zmiešame zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme dve celé vajíčka.
- V druhej miske zmiešame múku, soľ a kakao.
- Do misky s maslom pridáme polovicu sypkej hmoty a pol šálky acidka. Vymiešame hustejšie cesto. V inej miske potom zmiešame ocot so sódou BB a rýchlo k cestu primiešame, ako nakoniec aj zmyšok acidka a múky s kakaom.
- Hotové cesto som povlievala do mafinového plechu a kým som upratala kuchyňu boli upečené ;)