Zamatová roláda

ivana - fotkaivana, 8. augusta 2014
Zamatová roláda
Foto: ivana
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
5 lyžíc
3 lyžice
1/2 lyžičky
Plnka:
2 dcl
3 lyžice
1 ks
250 g
5 lyžíc
1 balíček
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme kryštálový cukor a žĺtka. Nakoniec pridáme kakao a sódu bikarbónu. Došľaháme a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200°C asi 5 minút. Na upečené cesto si priložíme vlhkú utierku, prikryjeme doskou a rýchlo otočíme. Z cesta stiahneme papier na pečenie. Pomocou utierky cesto zrolujeme do rolády a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do hrnca si dáme mlieko, múku a žĺtok. Premiešame a na miernom ohni varíme do úplného stuhnutia. Hustú kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom do peny. Postupne ho zašľaháme do vychladenej kaše. Vzniknutý krém rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme vanilkový cukor a do druhej časti kakao a premiešame. Na rozvinutú roládu natrieme najskôr bielu plnku a potom tmavú plnku. Stočíme a dáme do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

bembo
toto vyzerá fakt super.ja by som síce takéto niečo asi moc nemal,ale vyzerá to tak,že stojí to za hriech vyskúšať.šak sme len raz na svete,nech to čert zobere,aby sme si občas nedopriali.dôchodok mizerný.ale chuť obrovská na takúto dobrotu.určite vyskúšam.
lydia666
Máte skvelý recept,robila som ju už mnoho krát,stále každému chutí,nerada pečiem,ale táto roláda musí byť pri každej oslave, ďakujem Vám
lydia666
@Aleana (15.9.2016 13:25)

Ja používam plech 42,5x32,5cm(rátam vnútro plechu) vždy sa podarí