Panna cotta

Zaľúbená Panna Cotta

Autor receptu: podravka

Kombinácia chutí Panna Cotty a jahodového pudingu roztopí aj chladné a ľadové srdce.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. 400 ml mlieka zohrejeme, dokým sa nezvarí. Primiešame prášok Dolcela panna cotty, povaríme ešte 1 minútu a uvarenú panna cottu nalejeme do vlhkých formičiek (cca 4 kusy) a dáme zachladiť.
  2. Keď sa panna cotta trošku zachladí, pripravíme si jahodový puding. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 6 lyžicami mlieka.
  3. Zvyšok mlieka dáme zvariť, potom primiešame pripravený pudingový prášok.
  4. Varíme približne 2 minúty za stáleho miešania, zložíme z ohňa a opatrne nalejeme do formičiek na vychladnutú panna cottu. Necháme všetko poriadne zachladiť.
  5. Podávanie: Dezert pred podávaním ozdobíme drobným ovocím alebo čokoládovým topingom.
  6. Rada: Puding uvarte z menšieho množstva mlieka, aby bol hustejší a ľahšie sa vyklápal z formy.