Zákysankový nápoj (fotorecept)

Autor receptu: 13domca113

Tento nápoj si zvyčajne pripravujem na raňajky, zalievam si ním musli. Skvelo sa hodí na zahnanie smädu a občas aj hladu v lete, keď máte chuť na niečo svieže a rýchle.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Banán som ošúpala a nakrájala na kúsky tak, aby sa mi dal dobre rozmixovať a dala ich do nádoby.
  2. S kiwi som urobila to isté.
  3. Pomocou ponorného mixéru som všetko rozmixovala.
  4. Jahody som použila mrazené a už rozmixované. Dávam ich "od oka", čo je približne za misku, ktorá je na obrázku (cca 100g).
  5. Tie som takisto pridala k zmesi.
  6. Na záver som to všetko zaliala asi 0,2 l zákysanky a zamiešala. Môžete pridať aj cukor, ja to nerobím, lebo banán, jahody a kiwi sa mi zdajú sladké dosť.
  7. Vždy sa mi podarí urobiť 0,5 l nápoja.