Zákusok s jahodami a čoko šľahačkou

smuuk043 - fotkasmuuk043, 23. februára 2014
Zákusok s jahodami a čoko šľahačkou
Foto: smuuk043

Pôvodne to mal byť úplne iný zákusok,ale nemala som jedno,ani druhé,ani tretie, tak som sa naštvala,a urobila čo ma napadlo:) tak tu je:)

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
Plnka:
2 ks s mliekom
250 g
2
2 ks
 alebo granko na posypanie




Postup

  1. 1

    Upiekla som si cesto: Bielky som vyšľahala do snehu,pridala cukor, potom všľahala žltky a následne vareškou vmiešala múku. Dala som na plech a upiekla.

  2. 2

    Scedila som si jahodky,uvarila puding z 2ks a mlieka,pol litra. Potom som vymiešala maslo s cukrom podľa chuti a vmiešala vychladený puding. Vychladený korpus som troška natrela plnkou,na to som naukladala jahody, a celé zaliala zvyškom plnky. Dala som chvíľu vychladiť. (vonku fajne na balkone,aspoň je tam chladno, v chladničke nebolo miesto:))

  3. 3

    Vyšľahala som si šľahačky s mliekom podľa návodu,a naniesla na koláč. Posypala som to grankom. Hotovo! Ak chcete,urobte si šľahačku doma,smotanu privediete do varu spolu s čokoládou,necháte vychladnúť a na druhý deň vyšľaháte.Ja som nemala už čas,takže preto som siahla po tej z obchodu.

Diskusia k receptu

eviana
Na to, že je to improvizácia to dopadlo naozaj super, krásny zákusok... všetko kde sú jahody milujem, mne by si ním veľmi ulahodila :) 5*
alex37
príjemná svieža improvizácia už aj na pohľad :-) *****
havino
vdačný, chutný zákusok, ale ho máš vysoký riadne
smuuk043
no vysoký je preto,lebo som mala menší plech :) a okrem toho, som dala o jednu šľahačku viac,takže som musela upraviť tento postup z troch na dve:) zvyšok zjedla mama :) dakujem vám všetkým




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia