Zákusok s bielou čokoládou

darina57 - fotkadarina57, 23. februára 2014
Zákusok s bielou čokoládou
Foto: darina57

Zdroj internet

Suroviny

Suroviny na dve cestá:
10 ks
20 dkg
20 dkg (ja davam pola pol..aj hladku.)
6 ČL
10 PL
1 ks
8 dcl
2,5 bal.
250 g
6 PL
100 g
1/2 l
5 ks
1 ks
1 ks
300 g




Postup

  1. 1

    ďeň do predu si v šlahačke dám rozpusťíť ľadové gaštany v bielej čokoláde..nesmie sa variť..lebo by ste to nevyšlahali..len toľko čo sa rozpustí čokoláda..necháme vychladnuť a dáme do druhého dňa do chladničky.. Cesto: ....vyšlahať bielka ja davam aj trošku soli..potom pridám polovicu cukru..ďalej žltka..ostatný cukor..vodu..šlahač vypnem a ručne pridám múku rozmiešanú s práškom do pečiva,kakaom...cesto rozdelíme na dva plechy..a upečieme..

  2. 2

    uvaríme si puding z uvedenych prisad..keď vychladne zmiešame s maslom...ktoré sme si pred tým vymiešali s cukrom...ta biela čokoláda ide zamiešať do vriaceho pudingu...ja som dala aj rum...

  3. 3

    a dokončujeme:na prvý upečený plát si natrieme džem...na to si dáme krém ale trošku si necháme aj na vrch koláčika..na plnku si striedavo ukladáme bebe kekse..z chladničky si vytiahneme šlahačku a vyšlaháme tú dáme na keksíky..prikryjeme druhým plátom..pritlačíme a natrieme zvyškom plnky...polejeme bielou čokoládou..a ozdobíme podľa vlastnej fantazie...dáme stuhnúť a už len papáme...

Diskusia k receptu

orchidea
Tak ten musí chutiť fantasticky a ešte je aj krásne ozdobený...:)
sovka62
Pekne náročný, na čas, na suroviny, na zručnosť, ale niekedy na to netreba pozerať, výsledok stojí za to. Ukladám a upečiem keď sa zíde celá naša rodina, bude stačiť tento jeden zákusok, vyzerá, že ho je naozaj veľa a určite bude mať úspech.
anina6
veľmi pekný záskusok, a ešte prezraď ako si ho tak parádne vyzdobila.
darina57
dakujem za mile komentariky..pecenie ma bavi..a vrch je poliaty bielou cokoladou..a potom som tmavou cokoladou robila akoze pasy..a tie som nasledne sparatkom tahala raz jednou stranou a teda z vrchu a druha strana tahana zase od spodu...a vzniklo to co vzniklo..nie je to narocne..a efekt je pekny..na zakusku..stale sa ucim aj ja ..od sikovnych sikuliek..prajem pekny den..
jerica
to musí byť "nebíčko v papuľke" a o chuťových kanálikoch na jazyku ani nehovorím , ukladám , nie je čo riešiť !!!
denyany
Viem si predstaviť, ako ten krásny zákusok chutí. MŇAM!
eviana
Krásny zákusok... o skvelej chuti ani trošku nepochybujem. Môžem sa spýtať, akú bielu čokoládu používaš? Párkrát som skúšala a nie každá bola ok, niektorá veľmi rýchlo tuhla - nestíhala som rozotierať.
Vopred ďakujem za tip aj za skvelú čoko-inšpiráciu :) 5*
medovnicek
Darinka vyzerajú že úúúúúúúúúúúúúúúžasne, už aj sú uložené
elysa
nádhera, ako vždy od Teba :)) 5*
havino
si šikovná, veľmi pekne zákusok vyzerá, aj podľa surovín musí chutiť
darina57
@eviana , pouzivam hocijaku bielu cokoladu..aj tu lacnejsiu..ale nedavam nic..len samotnu cokoladu..ziadny tuk..tak nech sa dari..
marfa441
no dnes som ho robila, všetko sa my podaryli až na tu čokoladu čo je hore vyzera to strašne, ako to mam urobit aby bola pekna ako vaša. ja som ju rozpustila nad parou ale niejak to nevyšlo.
darina57
@marfa441 ,...som rada ze sa kolacik podaril teda az na tu polevu ako pisete..ale neviem co sa vam tam nepodarilo..ta biela alebo uz ta okrasa na kolaciku..ta tmava..?
marfa441
viete čo ta biela čokolada, urobila som ako ste pisali v recepte, dala som ešte hore aj plku a bielu čokoladu som roztopila nad parou ale ked som zobrala dole tak to davala na kolač tak to stuhlo nedalo sa to rozotiet, ale aj tak bola som pochvalena že bol vyborny. ako ste davali vy tu čokoladu hore, dali ste do čokolady niečo alebo bola čista čokolada, poradte my prosim. dakujem
darina57
@marfa441 , no ked vam toto urobilo..skuste dat do tej cokolady trosku cery..ale ja nedavam pretoze biela cokolada je sama o seba dost mastna..na buduce skuste vymenit aj cokoladu ..aku ste davala..ja ked dam taku lacnejsiu tak dam dve..a tu tretiu sa snazim taku trosku kvalitnejsiu..ale ako som napisala staci ked date trosku cery..tak nabuduce..nech sa dari..cokoladu ked rozpustite nad parou musi byt taka akurat ani husta ani riedka..ak je husta pridajte tu ceru..a dajte na kolacik..mne sa pekne rozotrela..a az potom zhustla..na kolaciku uz..treba skusat a uvidite ze to pojde tak drzim palce..ak nieco kludne sa opytajte..pekny vecer..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia