Zákusok Orgazmus (fotorecept)

Zákusok Orgazmus (fotorecept)
Foto: 1ariana
1ariana1ariana, recept pridal: 22. januára 2011 21:24Ďalšie jeho recepty

Asi pred dvoma rokmi mi kamarátka poslala mail a ten mal názov Orgazmus. Myslela som si, že si zo mňa vystrelila. Po otvorení som ostala prekvapená, že mi vlastne poslala recept. Hneď som ho vyskúšala a všetkým chutil. Minulý týždeň som sľúbila sesternici, ktorá mi objednala váhu z katalógu jednej kozmetickej firmy, že ak ju dostanem (lebo sa mi dosť často stáva, že čo najviac čakám, to majú už vypredané), tak pridám sem na Varechu recept. Sľub dodržiavam.

Suroviny

15-20
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si všetky suroviny.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 1

2

Ananásový kompót vylejeme do nádoby na mixovanie. Ja som použila veľkú konzervu, lebo malú v obchode nemali. Trocha som odjedla, aby toho náhodou nebolo veľa.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 2

3

Ananásový kompót aj so šťavou vymixujeme.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 3

4

Do misy s rozmixovaným ananásom pridáme múku, cukor, vajíčka, prášok do pečiva a sódu BB.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 4

5

Všetko spolu vyšľaháme do hladkej hmoty.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 5

6

Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme asi 15-20 minút.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 7

8

Ja som puding varila, tak som musela čakať, kým mi vychladne korpus a aj puding. Vychladnutý puding vymiešame spolu s pomazánkovým maslom. cukrom a vaniklovým cukrom.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 8

9

Posekáme orechy.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 9

10

Krém natrieme na koláč a posypeme posekanými orechami.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 10

11

Na takto upravený krém (ja som tie oriešky trocha pozatláčala do krému) vylejeme čokoládu rozpustenú nad parou.
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 11

12

Keď čokoláda stuhne krájame koláč nožom namočeným v horúcej vode. Nedá sa to pekne nakrájať, lebo ak trafíme oriešok, tak sa čokoláda láme. Ale chutí aj tak dobre. Keby som si skôr všimla, že recept na tento koláč tu už pridali niektorí "varecháči" bola by som piekla iný, ale pozrela som sa až teraz, keď som ho sem išla pridať. Dúfam, že to neprekáža, lebo postup pri nich nie je nafotený. Dobrú chuť!
Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ailuj82, 23. januára 2011 o 10:46
    Ešte som ho nerobila, ale čítala aj na vareche už niekoľko krát. Bol aj v Dobrom jedle. V najbližšej dobe ho už upečiem :)


  • hviezdickaz, 23. januára 2011 o 11:04
    urcite vyskusam :)


  • bejda7, 23. januára 2011 o 11:18
    Vyzerá veľmi lákavo,už je v KK:)


  • sjuz, 23. januára 2011 o 11:19
    mám ho aj ja na Vareche, je to fakt výborný koláčik:)


  • 1ariana, 23. januára 2011 o 11:40
    Ďakujem, skutočne je dobrý, len vyskúšajte. A nie je ani náročný na prípravu. :o)


  • wildrane, 23. januára 2011 o 11:47
    uložený v KK, ďakujem


  • maskrtnicek, 23. januára 2011 o 12:44
    Mňáááááááám.


  • sedmak, 23. januára 2011 o 12:53
    už je v mojej KK.Ja to všetko asi ani nestihnem vyskušať.Je dobré,že je pridaný fotopostup,tak sa mi to lepšie robí,no a dobrý komentár k tomu,mám rada rýchle koláčiky.Pa


  • torticka, 23. januára 2011 o 13:26
    Mňam, mňam.


  • ocino4, 23. januára 2011 o 14:11
    Vyzerá dobre,ukladám a vyskúšam,je jednoduchý,také môžem.


  • vladkaku, 23. januára 2011 o 14:17
    Vyskúšam i ja na tej novej "zelenej" váhe. Ale to už bude druhý recept z Varechy - včera som robila bryndzové pečivo. Dnes máme chuť na sladké. Ukladám do KK.


  • trnovec, 23. januára 2011 o 17:08
    radsej by som ho dostal


  • matased, 23. januára 2011 o 18:15
    tento zákusok je fajn a preto má aj taký fajn názov!


  • jatanika, 23. januára 2011 o 18:24
    mixovala som už do cesta marhule, hrušky, broskyne... skúsim aj ananás... len toho cukru sa mi zdá (pre mňa) strašne veľa...


  • diabambulka, 23. januára 2011 o 19:47
    vyzerá to dobre a nie zložito, aj tá plnka, ukladám a vyskúšam:-)))


  • nataly111, 23. januára 2011 o 20:40
    no ked som prečítala, že "orgazmus", tak som sa zasmiala a hned spomenula na to, že môj muž považuje za "orgazmus" ťahanú makovo-jablkovú štrúdlu....mimochodom za receptík dakujem "tatranke"......ale určite aj tento je vynikajúci .......ukladám do KK


  • 1ariana, 24. januára 2011 o 13:42
    Ďakujem Vám všetkým za komentáre a naozaj, kto ho ešte nevyskúšal, doporučujem.
    @vkadkaku... pri tomto recepte som tú váhu nemusela použiť... pridala som ju ako dekoráciu. :o)


  • dorisa, 25. januára 2011 o 00:22
    Koláčik vyzerá skvelo, ukladám si ho, upečiem.


  • vurkovim, 26. januára 2011 o 15:23
    Mame oslavu doma tak vyskušam ďakujem


  • carrie28, 27. januára 2011 o 15:44
    Milá autorka,
    špica super paráda!
    Urobila som ho do školy, pretože mám narodeniny a moji spolužiaci z rôznych kútov Európy boli očarení a keď som im povedala názov, hneď im zabehlo :)!!!
    Pozdravy z Grécka!


  • lusy9, 27. januára 2011 o 20:16
    Tento koláč je fakt úžasný ;) .. ale ja nedávam roztopenú čokoládu po celom povrchu ale len tak pokvapkám kvapkami čokolády.. koláč potom vyzerá slávnostnejšie ;)


  • ursula4, 29. januára 2011 o 19:49
    Piekla som tento koláčik,ale mne tam vadilo veľa prášku do pečiva a ešte aj soda bicarbona.Ja som to tam cítila.Nabudúce dám menej-


  • ailuj82, 1. februára 2011 o 12:11
    Aj ja som ho robila, dala som ale menej cukru /1 pohár/, nedala som orechy, ale na vrch som nastrúhala orieškovú čokoládu. MŃam, bomba :)


  • elisticka, 13. februára 2011 o 20:50
    dobry nazov hahhahha ale skvely zakusok:-))


  • mariaklara, 18. februára 2011 o 23:16
    Dobre vyzerá, ten názov je dobrý, kde si na to prišla? hahaha.


  • 1ariana, 20. februára 2011 o 20:32
    mariaklara ja som na ten názov neprišla, ja som to takto už dostala :o)


  • alex100, 16. januára 2012 o 13:11
    @1ariana , videl som tento názov v relácii Prostřeno na Prime, tam sa na názve veru všetci smiali.


  • 1ariana, 16. januára 2012 o 17:27
    @alex100 , ten názov je naozaj do úsmevu :o)


  • viera2201, 19. februára 2012 o 15:55
    uz som ho piekla 2x, ked mame chut na sladke, je to rychlo a lahucko. Dnes som posekane lieskove oriesky primiesala do kremu. Odporucam vsetkym nielen uvazovat, ze ho upecu, ale to aj spravit.


  • lucinkah, 31. mája 2012 o 21:04
    práve ho robím :) už stačí len čokoláda, ja ju tam porozlievam tak cik-cak :) ale vyzerá veľmi dobre zatiaľ :) predtým som zvykla robievať ananásovú rozprávku čo je veľmi podobné a vždy chutila :)


  • 1ariana, 5. júna 2012 o 09:09
    Ďakujem za komentáre. :o)


  • vimar, 29. augusta 2012 o 21:19
    nedá sa to nátierkové maslo nahradiť normálnym? alebo čím by sa to dalo?


  • 1ariana, 30. augusta 2012 o 08:19
    Neviem, možno by sa dalo buď syrom Lučina alebo Mascarpone..ale to nemá tú kyslastú chuť tvarohu.


  • betyb, 30. augusta 2012 o 10:50
    nikde na obrazku som nezaregistrovala objem hrnceka, je to 250 ml?dik za odpoved a pekny den :-), B.


  • 1ariana, 30. augusta 2012 o 12:06
    Ja používam taký, aký mám po ruke. Zrejme to bude 250 ml. Nech Ti chutí, ak ho budeš piecť. :o)


  • larrinka, 30. septembra 2012 o 05:24
    Kolacik bol vynikajuci!!!!!! Dakujem :))))))


  • denba, 1. októbra 2012 o 15:51
    Vcera som ho piekla. Vyborny bol /uz nie je/ mal uspech. Len odporucam zmensit davku cukru do cesta, pretoze samotny kompot je dost sladky. A plnku som miesala pol na pol - 1 ks mascarpone + 1 ks pomazankove maslo.


  • anina6, 11. októbra 2012 o 14:27
    vyzrá lákavo, ukladám.


  • masa80, 24. novembra 2012 o 17:04
    Podla komentárov som si myslela, že iný zákusok už piect nebudem, ale nejako nás neoslovil.


  • ivkaa, 25. januára 2013 o 16:15
    Včera som chcela v Lidli kúpiť nátierkové maslo pilos... Avšak prečítala som si zloženie (obsahovalo 0,7%hm. soľ) - nevedela som, či to bude vhodné a keďže iné nemali, kúpila som Mascarpone.
    Dnes som teda zákusok išla piecť... cesto sa mi zdalo zvláštne a navyše ho bolo nejako veľmi málo... ale rozdelila som ho do dvoch malinkých foriem :D A po 10 minútach pozerám do rúry, že už by mal pomaly aj hnednúť a byť upečený, avšak upečený bol až po 30min. Prekvapilo ma, že aj keď v rúre sa stred nafúkol, po vybratí sa korpus pekne vyrovnal....
    Následne som korpus ochutnala a nejako mi nechutil :O Tak mi bolo ľúto dať naň to drahé mascarpone - keďže som nevedela ako to bude chutiť spolu :) Poliala som ho teda iba čokoládou. Po akom - takom vychladnutí môžem skonštatovať, že cesto je celkom dobré a vlhké tak akurát :) Takže kľudne som ho mohla aj potrieť plnkou... nevadí, nabudúce :)
    No ale cesta je naozaj extrémne málo (kvôli tomu že sa nenadvihne tak), a to som ho chcela robiť iba z polovičnej dávky.....
    Tuším ho vyskúšam spraviť z celej dávky do tortovej formy.. Predpokladám, že to bude akurát :)

    Toľko moja skúsenosť ... :)


  • 1ariana, 27. januára 2013 o 20:38
    Ďakujem za komentár. Som prekvapená, že sa Ti zdalo cesta málo , lebo ja ho mávam cca 2-3 cm vysoké. Je síce pravda, že to nie je najväčší plech, čo mám doma. To nátierkové maslo si mohla kľudne použiť. Ja používam z coop-u a vôbec som nepozerala koľko obsahuje soli.


  • ivkaa, 8. februára 2013 o 16:37
    @1ariana , dnes som ho opäť robila, ale už aj s plnkou....Vymiešala som 1 mascarpone s pudingom bez varenia a bolo to veľmi husté, tak som primiešala ešte aj trochu tvarohu a trochu šlahačkovej smotany...
    Uvidíme aké to bude všetko dokopy :) Ale určite dobré :)


  • lubica13, 23. marca 2013 o 11:27
    vyskúšala som ho,je úžasný......super bomba,mňam...............


  • surincicka, 2. júla 2013 o 11:20
    robila som ho včera... používala som 0,3L šálku a cesto je vysoké cca 2-3 cm čo úplne stačí ešte na to plnka a čokoláda... (plechy mám normálne veľké nie maličké) mala som doma 1 mascarpone tak som použila to a 1 nátierkové + puding z 0,4L mlieka. cukru som dala 1 šálku a stačilo by aj 0,5 šálky - kompót je sladký dosť. Na to aký je jednoduchý je výborný.


  • brambora, 14. júla 2013 o 09:37
    dnes som ho robila. mala som stredny plech a cakala som, ze bude vyssi, kedze tam ide aj PDP aj SB. cukru som dala len 1 salku a bohato staci. nabuduce urobim do mensieho plechu...


  • 1ariana, 15. júla 2013 o 08:08
    Ďakujem za komentáre. :o)


  • elalea, 8. januára 2014 o 21:55
    Aj ja som ho dnes robil......recept neprezradiiimmm!;-)


  • yjo, 23. januára 2014 o 20:24
    Vyzerá užasne.Už ho ukladám do KK.Mám rada ovocné kolače.Super.


  • memory, 1. marca 2014 o 21:35
    Kolacik poznam,je vyborny,ale vyskusam aj s orieskami. Davam miesto natierkoveho masla,kyslu smotanu a posypem struhanou cokoladou ;-) tato varianta moze byt tiez vyborna ;-)


  • eraserhead, 26. júla 2014 o 19:18
    aký ordinárny názov pre zákusok .........



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist