Zákusok Orgazmus fotorecept

1ariana - fotka1ariana, 22. januára 2011
Zákusok Orgazmus (fotorecept)
Foto: 1ariana

Asi pred dvoma rokmi mi kamarátka poslala mail a ten mal názov Orgazmus. Myslela som si, že si zo mňa vystrelila. Po otvorení som Zobraziť celý popisAsi pred dvoma rokmi mi kamarátka poslala mail a ten mal názov Orgazmus. Myslela som si, že si zo mňa vystrelila. Po otvorení som ostala prekvapená, že mi vlastne poslala recept. Hneď som ho vyskúšala a všetkým chutil. Minulý týždeň som sľúbila sesternici, ktorá mi objednala váhu z katalógu jednej kozmetickej firmy, že ak ju dostanem (lebo sa mi dosť často stáva, že čo najviac čakám, to majú už vypredané), tak pridám sem na Varechu recept. Sľub dodržiavam.

15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

1,5 hrnček
1,5 hrnček
2 ks
1 ks
2 KL
1 plechovka
Krém:
2 ks, bez príchute
1 kelímok, (alebo uvaríme vanil.puding v mlieku)
1 PL
1 ks
2 hrste, posekané
Poleva:
150 g
70 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ananásový kompót vylejeme do nádoby na mixovanie. Ja som použila veľkú konzervu, lebo malú v obchode nemali. Trocha som odjedla, aby toho náhodou nebolo veľa.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ananásový kompót aj so šťavou vymixujeme.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misy s rozmixovaným ananásom pridáme múku, cukor, vajíčka, prášok do pečiva a sódu BB.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu vyšľaháme do hladkej hmoty.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme asi 15-20 minút.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja som puding varila, tak som musela čakať, kým mi vychladne korpus a aj puding. Vychladnutý puding vymiešame spolu s pomazánkovým maslom. cukrom a vaniklovým cukrom.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posekáme orechy.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krém natrieme na koláč a posypeme posekanými orechami.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na takto upravený krém (ja som tie oriešky trocha pozatláčala do krému) vylejeme čokoládu rozpustenú nad parou.

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Keď čokoláda stuhne krájame koláč nožom namočeným v horúcej vode. Nedá sa to pekne nakrájať, lebo ak trafíme oriešok, tak sa čokoláda láme. Ale chutí aj tak dobre. Keby som si skôr všimla, že recept na tento koláč tu už pridali niektorí "varecháči" bola by som piekla iný, ale pozrela som sa až teraz, keď som ho sem išla pridať. Dúfam, že to neprekáža, lebo postup pri nich nie je nafotený. Dobrú chuť!

    Zákusok Orgazmus (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

ailuj82
Ešte som ho nerobila, ale čítala aj na vareche už niekoľko krát. Bol aj v Dobrom jedle. V najbližšej dobe ho už upečiem :)
sjuz
mám ho aj ja na Vareche, je to fakt výborný koláčik:)
1ariana
Ďakujem, skutočne je dobrý, len vyskúšajte. A nie je ani náročný na prípravu. :o)
sedmak
už je v mojej KK.Ja to všetko asi ani nestihnem vyskušať.Je dobré,že je pridaný fotopostup,tak sa mi to lepšie robí,no a dobrý komentár k tomu,mám rada rýchle koláčiky.Pa
ocino4
Vyzerá dobre,ukladám a vyskúšam,je jednoduchý,také môžem.
vladkaku
Vyskúšam i ja na tej novej "zelenej" váhe. Ale to už bude druhý recept z Varechy - včera som robila bryndzové pečivo. Dnes máme chuť na sladké. Ukladám do KK.
matased
tento zákusok je fajn a preto má aj taký fajn názov!
jatanika
mixovala som už do cesta marhule, hrušky, broskyne... skúsim aj ananás... len toho cukru sa mi zdá (pre mňa) strašne veľa...
nataly111
no ked som prečítala, že "orgazmus", tak som sa zasmiala a hned spomenula na to, že môj muž považuje za "orgazmus" ťahanú makovo-jablkovú štrúdlu....mimochodom za receptík dakujem "tatranke"......ale určite aj tento je vynikajúci .......ukladám do KK
1ariana
Ďakujem Vám všetkým za komentáre a naozaj, kto ho ešte nevyskúšal, doporučujem.
@vkadkaku... pri tomto recepte som tú váhu nemusela použiť... pridala som ju ako dekoráciu. :o)
dorisa
Koláčik vyzerá skvelo, ukladám si ho, upečiem.
carrie28
Milá autorka,
špica super paráda!
Urobila som ho do školy, pretože mám narodeniny a moji spolužiaci z rôznych kútov Európy boli očarení a keď som im povedala názov, hneď im zabehlo :)!!!
Pozdravy z Grécka!
lusy9
Tento koláč je fakt úžasný ;) .. ale ja nedávam roztopenú čokoládu po celom povrchu ale len tak pokvapkám kvapkami čokolády.. koláč potom vyzerá slávnostnejšie ;)
ursula4
Piekla som tento koláčik,ale mne tam vadilo veľa prášku do pečiva a ešte aj soda bicarbona.Ja som to tam cítila.Nabudúce dám menej-
ailuj82
Aj ja som ho robila, dala som ale menej cukru /1 pohár/, nedala som orechy, ale na vrch som nastrúhala orieškovú čokoládu. MŃam, bomba :)
1ariana
mariaklara ja som na ten názov neprišla, ja som to takto už dostala :o)
alex100
@1ariana , videl som tento názov v relácii Prostřeno na Prime, tam sa na názve veru všetci smiali.
viera2201
uz som ho piekla 2x, ked mame chut na sladke, je to rychlo a lahucko. Dnes som posekane lieskove oriesky primiesala do kremu. Odporucam vsetkym nielen uvazovat, ze ho upecu, ale to aj spravit.
lucinkah
práve ho robím :) už stačí len čokoláda, ja ju tam porozlievam tak cik-cak :) ale vyzerá veľmi dobre zatiaľ :) predtým som zvykla robievať ananásovú rozprávku čo je veľmi podobné a vždy chutila :)
vimar
nedá sa to nátierkové maslo nahradiť normálnym? alebo čím by sa to dalo?
1ariana
Neviem, možno by sa dalo buď syrom Lučina alebo Mascarpone..ale to nemá tú kyslastú chuť tvarohu.
betyb
nikde na obrazku som nezaregistrovala objem hrnceka, je to 250 ml?dik za odpoved a pekny den :-), B.
1ariana
Ja používam taký, aký mám po ruke. Zrejme to bude 250 ml. Nech Ti chutí, ak ho budeš piecť. :o)
denba
Vcera som ho piekla. Vyborny bol /uz nie je/ mal uspech. Len odporucam zmensit davku cukru do cesta, pretoze samotny kompot je dost sladky. A plnku som miesala pol na pol - 1 ks mascarpone + 1 ks pomazankove maslo.
masa80
Podla komentárov som si myslela, že iný zákusok už piect nebudem, ale nejako nás neoslovil.
ivkaa
Včera som chcela v Lidli kúpiť nátierkové maslo pilos... Avšak prečítala som si zloženie (obsahovalo 0,7%hm. soľ) - nevedela som, či to bude vhodné a keďže iné nemali, kúpila som Mascarpone.
Dnes som teda zákusok išla piecť... cesto sa mi zdalo zvláštne a navyše ho bolo nejako veľmi málo... ale rozdelila som ho do dvoch malinkých foriem :D A po 10 minútach pozerám do rúry, že už by mal pomaly aj hnednúť a byť upečený, avšak upečený bol až po 30min. Prekvapilo ma, že aj keď v rúre sa stred nafúkol, po vybratí sa korpus pekne vyrovnal....
Následne som korpus ochutnala a nejako mi nechutil :O Tak mi bolo ľúto dať naň to drahé mascarpone - keďže som nevedela ako to bude chutiť spolu :) Poliala som ho teda iba čokoládou. Po akom - takom vychladnutí môžem skonštatovať, že cesto je celkom dobré a vlhké tak akurát :) Takže kľudne som ho mohla aj potrieť plnkou... nevadí, nabudúce :)
No ale cesta je naozaj extrémne málo (kvôli tomu že sa nenadvihne tak), a to som ho chcela robiť iba z polovičnej dávky.....
Tuším ho vyskúšam spraviť z celej dávky do tortovej formy.. Predpokladám, že to bude akurát :)

Toľko moja skúsenosť ... :)
1ariana
Ďakujem za komentár. Som prekvapená, že sa Ti zdalo cesta málo , lebo ja ho mávam cca 2-3 cm vysoké. Je síce pravda, že to nie je najväčší plech, čo mám doma. To nátierkové maslo si mohla kľudne použiť. Ja používam z coop-u a vôbec som nepozerala koľko obsahuje soli.
ivkaa
@1ariana , dnes som ho opäť robila, ale už aj s plnkou....Vymiešala som 1 mascarpone s pudingom bez varenia a bolo to veľmi husté, tak som primiešala ešte aj trochu tvarohu a trochu šlahačkovej smotany...
Uvidíme aké to bude všetko dokopy :) Ale určite dobré :)
lubica13
vyskúšala som ho,je úžasný......super bomba,mňam...............
surincicka
robila som ho včera... používala som 0,3L šálku a cesto je vysoké cca 2-3 cm čo úplne stačí ešte na to plnka a čokoláda... (plechy mám normálne veľké nie maličké) mala som doma 1 mascarpone tak som použila to a 1 nátierkové + puding z 0,4L mlieka. cukru som dala 1 šálku a stačilo by aj 0,5 šálky - kompót je sladký dosť. Na to aký je jednoduchý je výborný.
brambora
dnes som ho robila. mala som stredny plech a cakala som, ze bude vyssi, kedze tam ide aj PDP aj SB. cukru som dala len 1 salku a bohato staci. nabuduce urobim do mensieho plechu...
elalea
Aj ja som ho dnes robil......recept neprezradiiimmm!;-)
používateľ nemá avatar
yjo
yjo
Vyzerá užasne.Už ho ukladám do KK.Mám rada ovocné kolače.Super.
memory
Kolacik poznam,je vyborny,ale vyskusam aj s orieskami. Davam miesto natierkoveho masla,kyslu smotanu a posypem struhanou cokoladou ;-) tato varianta moze byt tiez vyborna ;-)
tefalka
Mrzí ma ,čakala som viac.Konečne prišiel na rad koláčik sa podaril ale viac ho robiť nemusím.Je veľmi málo výrazný.Teda za mňa,a tak som sa tešlia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia