Zákusok Čierna ruža (fotorecept)

Autor receptu: orchidea

Blíži sa Veľká noc, gazdinky si už pomaly chystajú recepty na všeliaké dobroty pre kupačov, tak som si povedala, že aj ja dám všetkým vareškárkam jednu inšpiráciu na zaujímavý zákusok. Ešte som ho sama nerobila, ale zato som ho jedla. Zákusok nielen dobre vyzeral, ale aj chutil a ja len dúfam, že sa mi vydarí tak, ako mojej šikovnej kolegyni od ktorej tento recept mám. Za hlavnú fotku ďakujeme používateľke @merihe , a za nafotený postup k receptu našej novej posile na vareche @ivosenka :-D

Postup

  1. Dúfam, že vás neodradilo to množstvo surovín ktoré treba na tento zákusok, ale to je preto, že aj príprava je náročnejšia... Prvé cesto si pripravíme tak, že množstvo surovín rozdelíme na dve časti. (Skúsenejšie si môžu pripraviť cesto aj naraz a rozdeliť na polovicu). Vyšľahať bielky (3), pridať cukor (3PL) a šľahať do hustej peny, potom po jednom pridať žĺtky a zľahka zamiešať múku (3PL). Na plechoch vyložených papierom na pečenie upečieme dve cestá. Tie prekrojíme po dĺžke na polovicu, vzniknú nám 4 polovice. Každú natrieme lekvárom a zrolujeme po dlhšej strane do roládky.
  2. Plech si vyložíme papierom na pečenie a roládky uložíme rovnomerne od seba.
  3. Urobíme si druhé cesto. Vymiešame tuk s cukrom a žĺtkami, pridáme postupne všetky ostatné suroviny a nakoniec zľahka vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme medzi roládky na plechu. Upečieme.
  4. Krém si pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame Zlatý klas a pridáme vanilkový cukor. Uvaríme kašičku. Za občastného miešania ju necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame kašičku (nesmie byť horúca, krém by sa zrazil). Hotový krém natrieme na upečený zákusok a polejeme čokoládovou polevou.
  5. Tak čo milé vareškárky poviete na to? Zdá sa vám to náročné, mne osobne áno ale čo by sme neurobili preto, aby sme našich blízkych potešili a prekvapili niečím novým.
  6. Nech sa to všetkým podarí a ..... dobrú chuť!