Zákusok 3 Bit

Zákusok 3 Bit
Foto: skubko
skubkoSkubko, recept pridal: 5. decembra 2010 17:54Ďalšie jeho recepty

Môj najobľúbenejší zákusok. Robievam ho každé vianočné sviatky :)

Suroviny

45
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej. Postupne pridávame múku (s kypriacim práškom) a mlieko. Na koniec pridáme kakao a vyšľahané bielky. Upečieme pri 200 stupňoch a necháme vychladnúť.

2

Mlieko nalejeme do hrnca a rozmiešame v ňom vanilkové cukry a zlaté klasy. Dáme variť. Varíme za stáleho miešania až do zhustnutia. Potom necháme vychladnúť. Zvlášť zmiešame roztopené maslo s cukrom. Keď zlatý klas vychladne, postupne ho pridávame do masla - po malých dávkach, aby sa to nezrazilo.

3

Plnku nanesieme na upečené cesto a na vrch poukladáme BB keksy. Salko, ktoré sme predtým asi 1,5 hodiny varili v plechovke zmiešame po vychladnutí s maslom. Necháme trocha stuhnúť a nalejeme na keksy. Po úplnom stuhnutí polejeme roztopenou čokoládou, do ktorej pridáme trocha masla.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zirafninka1, 5. decembra 2010 o 23:14
    Zboznujem vsetky zakusky so salkom. Dakujem za recept.


  • evusik, 6. decembra 2010 o 00:19
    poznám, tieto rezy som robila prvý krát minulý rok na Vianoce..... sú hriešne kalorické a hriešne dobré :-)


  • skubko, 6. decembra 2010 o 07:38
    niet zač, dúfam, že bude chutiť ;)...resp. nepochybujem, že bude...ako píše evusik "hriešne kalorické a hriešne dobré" :)


  • tinca, 6. decembra 2010 o 10:53
    @skubko to si aj ty piekol ? vyzerá super, si šikovný :-)


  • zdezda, 6. decembra 2010 o 21:31
    jaj, tie budú chutiť mojej dcérke :-), upečiem, dík


  • skubko, 7. decembra 2010 o 09:06
    @tinca jasne, peciem to vzdy ked je vhodna prilezistost :) aj na tieto sviatky sa opat chystam :)


  • garanco, 7. decembra 2010 o 09:59
    @skubko , (možno že Kubko?) sú krásne, si šikovný! Určite sú fajnové!


  • skubko, 7. decembra 2010 o 10:17
    @garanco , dakujem :) a hej, su skvele :)


  • mariaklara, 19. mája 2011 o 00:16
    Ukladám si tvoj rcp.


  • narciska, 30. mája 2011 o 16:30
    toto sú dobré rezy a veľmi sýte.


  • 3sandra3, 14. augusta 2011 o 08:50
    mňaaam, toto je skvelý koláč, poznáme ho asi všetci,,, je naozaj veľmi sýty


  • domci4, 29. marca 2012 o 21:58
    Nie je moc sladký? :)


  • skubko, 30. marca 2012 o 09:33
    definuj "moc sladky" :)... podla mna nie, podla inych ano :)


  • domci4, 31. marca 2012 o 08:21
    Ešte sa chcem spýtať či mám koláčik robiť deň pred tým ako príde návšteva, či potrebuje zmäknúť alebo tak? a pečie sa na veľkom plechu? :)


  • domci4, 31. marca 2012 o 19:28
    Hotovo :) už sa chladí


  • skubko, 31. marca 2012 o 19:30
    dufam, ze bude chutit :)... a ano, ja ho pekavam na velkom plechu...nech ho je viac predsa :)


  • domci4, 2. apríla 2012 o 09:31
    :) superný bol :) ešte nám ostalo tak dojedáme :) musím si ho prepísať


  • skubko, 2. apríla 2012 o 09:34
    som rad, ze chutil... si tu take chutky robim, asi ho musim teraz na velkonocne sviatky napiect :D


  • domci4, 2. apríla 2012 o 10:04
    :) hehe ešte ostalo :)


  • arowaana, 31. októbra 2012 o 12:49
    výborný!!! doma veľmi chutil :-))


  • skubko, 31. októbra 2012 o 13:07
    to som velmi rad :)


  • ketay, 10. februára 2013 o 20:52
    nikde som nepostrehla ako dlho sa ma piect cesto


  • skubko, 11. februára 2013 o 19:14
    to je dobra otazka :)... piekol som ho na roznych typoch rur, takze vsade neplati to iste... vzdy peciem klasickym stylom - pokial sa nelepi na sparadlo :)... ale ak chces, na Velku noc planujem piect, mozem potom stopnut cas :)


  • zuzlicek44, 11. augusta 2013 o 15:04
    prave som ho robila, cakam k7m stuhne, aby som mohla dat čokoládu:-) vyzerá doooooobre:-)


  • skubko, 11. augusta 2013 o 15:34
    a este pockaj ako bude chutit :)....


  • 22miska22, 1. decembra 2013 o 20:17
    mnam mnam...ruky pooblizovane.odporucam


  • marienka44, 21. decembra 2013 o 23:18
    @Skubko , ja som sa rozhodla tento zakusok upiect na Vianoce. Prezrad mi, aky velky plech na pecenie terba pouzit. Zakusok nie je narocny na vajicka, :-)
    Dakujem za upresnenie. Krasne Vianoce.


  • skubko, 22. decembra 2013 o 15:41
    @marienka44 - ja to robim na najvacsi plech aky mame :)... takze velky jednoznacne.... prajem potom dobru chut a tiez pekne prezitie vianocnych sviatkov ;)...


  • squirrel93, 24. októbra 2014 o 17:00
    Ďakujem za úžasný receptík! :) Už ho pečiem druhý krát, pretože prvý zmizol tak rýchlo, že som sa nestíhala čudovať :) Fakt je úžasný, určite ho každému odporúčam vyskúšať!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist