Zákusok 3 Bit

Zákusok 3 Bit
Foto: skubko
skubkoSkubko, recept pridal: 5. decembra 2010 17:54Ďalšie jeho recepty

Môj najobľúbenejší zákusok. Robievam ho každé vianočné sviatky :)

Suroviny

45
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej. Postupne pridávame múku (s kypriacim práškom) a mlieko. Na koniec pridáme kakao a vyšľahané bielky. Upečieme pri 200 stupňoch a necháme vychladnúť.

2

Mlieko nalejeme do hrnca a rozmiešame v ňom vanilkové cukry a zlaté klasy. Dáme variť. Varíme za stáleho miešania až do zhustnutia. Potom necháme vychladnúť. Zvlášť zmiešame roztopené maslo s cukrom. Keď zlatý klas vychladne, postupne ho pridávame do masla - po malých dávkach, aby sa to nezrazilo.

3

Plnku nanesieme na upečené cesto a na vrch poukladáme BB keksy. Salko, ktoré sme predtým asi 1,5 hodiny varili v plechovke zmiešame po vychladnutí s maslom. Necháme trocha stuhnúť a nalejeme na keksy. Po úplnom stuhnutí polejeme roztopenou čokoládou, do ktorej pridáme trocha masla.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zirafninka1, 5. decembra 2010 o 23:14
    Zboznujem vsetky zakusky so salkom. Dakujem za recept.


  • evusik, 6. decembra 2010 o 00:19
    poznám, tieto rezy som robila prvý krát minulý rok na Vianoce..... sú hriešne kalorické a hriešne dobré :-)


  • skubko, 6. decembra 2010 o 07:38
    niet zač, dúfam, že bude chutiť ;)...resp. nepochybujem, že bude...ako píše evusik "hriešne kalorické a hriešne dobré" :)


  • tinca, 6. decembra 2010 o 10:53
    @skubko to si aj ty piekol ? vyzerá super, si šikovný :-)


  • zdezda, 6. decembra 2010 o 21:31
    jaj, tie budú chutiť mojej dcérke :-), upečiem, dík


  • skubko, 7. decembra 2010 o 09:06
    @tinca jasne, peciem to vzdy ked je vhodna prilezistost :) aj na tieto sviatky sa opat chystam :)


  • garanco, 7. decembra 2010 o 09:59
    @skubko , (možno že Kubko?) sú krásne, si šikovný! Určite sú fajnové!


  • skubko, 7. decembra 2010 o 10:17
    @garanco , dakujem :) a hej, su skvele :)


  • mariaklara, 19. mája 2011 o 00:16
    Ukladám si tvoj rcp.


  • narciska, 30. mája 2011 o 16:30
    toto sú dobré rezy a veľmi sýte.


  • 3sandra3, 14. augusta 2011 o 08:50
    mňaaam, toto je skvelý koláč, poznáme ho asi všetci,,, je naozaj veľmi sýty


  • domci4, 29. marca 2012 o 21:58
    Nie je moc sladký? :)


  • skubko, 30. marca 2012 o 09:33
    definuj "moc sladky" :)... podla mna nie, podla inych ano :)


  • domci4, 31. marca 2012 o 08:21
    Ešte sa chcem spýtať či mám koláčik robiť deň pred tým ako príde návšteva, či potrebuje zmäknúť alebo tak? a pečie sa na veľkom plechu? :)


  • domci4, 31. marca 2012 o 19:28
    Hotovo :) už sa chladí


  • skubko, 31. marca 2012 o 19:30
    dufam, ze bude chutit :)... a ano, ja ho pekavam na velkom plechu...nech ho je viac predsa :)


  • domci4, 2. apríla 2012 o 09:31
    :) superný bol :) ešte nám ostalo tak dojedáme :) musím si ho prepísať


  • skubko, 2. apríla 2012 o 09:34
    som rad, ze chutil... si tu take chutky robim, asi ho musim teraz na velkonocne sviatky napiect :D


  • domci4, 2. apríla 2012 o 10:04
    :) hehe ešte ostalo :)


  • arowaana, 31. októbra 2012 o 12:49
    výborný!!! doma veľmi chutil :-))


  • skubko, 31. októbra 2012 o 13:07
    to som velmi rad :)


  • ketay, 10. februára 2013 o 20:52
    nikde som nepostrehla ako dlho sa ma piect cesto


  • skubko, 11. februára 2013 o 19:14
    to je dobra otazka :)... piekol som ho na roznych typoch rur, takze vsade neplati to iste... vzdy peciem klasickym stylom - pokial sa nelepi na sparadlo :)... ale ak chces, na Velku noc planujem piect, mozem potom stopnut cas :)


  • zuzlicek44, 11. augusta 2013 o 15:04
    prave som ho robila, cakam k7m stuhne, aby som mohla dat čokoládu:-) vyzerá doooooobre:-)


  • skubko, 11. augusta 2013 o 15:34
    a este pockaj ako bude chutit :)....


  • 22miska22, 1. decembra 2013 o 20:17
    mnam mnam...ruky pooblizovane.odporucam


  • marienka44, 21. decembra 2013 o 23:18
    @Skubko , ja som sa rozhodla tento zakusok upiect na Vianoce. Prezrad mi, aky velky plech na pecenie terba pouzit. Zakusok nie je narocny na vajicka, :-)
    Dakujem za upresnenie. Krasne Vianoce.


  • skubko, 22. decembra 2013 o 15:41
    @marienka44 - ja to robim na najvacsi plech aky mame :)... takze velky jednoznacne.... prajem potom dobru chut a tiez pekne prezitie vianocnych sviatkov ;)...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist