Zajkobojko fotorecept

faktja - fotkafaktja, 2. apríla 2012
Zajkobojko (fotorecept)
Foto: faktja

Králika máme naozaj často...tentokrát som pripravovala len stehná.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
2 ks veľká
1 dl
400 g
1 kg
50 g
2 PL
1 KL
2 KL
2,5 dl
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Večer si stehná nasolíme, nakoreníme, opaprikujeme a pokvapkáme olejom a dáme do chladu.

    Zajkobojko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Základom pri králikovi je cibuľa. Nadrobno pokrájanú spením na oleji, pridám stehná a prudko opečiem z oboch strán, stíšim teplotu, prikryjem plátkami slaninky a podlejem vývarom. Zakryjem a nechám dusiť.

    Zajkobojko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravím prílohy. Slaninku pokrájam na kocečky a opražím. Pridám fazuľku, ochutím, podlejem a dusím. Zemiaky pripravím varené s maslom a petržlenovou vňaťkou. K mäsu na záver pridám nadrobno pokrájanú kápiu. Nakoľko mám deti, mäso zvyknem vybrať keď je hotové a obrať od kosti a vložiť späť do šťavy. Dobrú chuť.

    Zajkobojko (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mamenka
Mňam, fajnotka. A tá fazuľka k tomu, to je čerešnička na torte!
Boli časy, keď som od mája do októbra nemusela kupovať mäso, lebo sme mali zajačiky. Je to to najjemnejšie mäso, aké poznám!
sportak
Perfektný recept. Králika mám veľmi rád a toto je super inšpirácia. Takisto sa mi tam páči tá fazuľka. Výborne.
faktja
Ďakujem pekne. králika máme pomerne často, pretože ich chováme. Je to veľmi dobré mäsko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia