Zajac v husi

Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. novembra 2012
Zajac v husi
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
50 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,40 kg vykostená
600 g
1,5 kg vykostený
3 ks
100 ml
300 ml vizovické
20 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Vykosteného zajaca prešpikujeme slivkami a dáme ho na chladné miesto marinovať v brandy na 24 hodín. Náplň pripravímez mletého teľacieho pleca, pridáme vajcia, smotanu, soľ a korenie.

  2. 2

    Túto náplň rozprestrieme na hus, ďalej rozprestrieme zajaca a znovu prekryjeme náplňou, hus zašijeme a zabalíme do potravinovej fólie, ktorá nám pomôže hus sformovať späť do pôvodného tvaru.

  3. 3

    Pečieme v rúre na 80°C asi dve hodiny, odporúčame použiťsondu na 60°C. Potom zvýšime teplotu na 110°C a dopečieme v jadre na 68°C. Pred koncom zvýšime teplotu po dobu 10 minút na dopečenie zlatej kôrky. Hus potom vychladíme a krájame na tenké rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia