Zajac na orientálny spôsob (fotorecept)
Autor receptu: frezia
Lahke, vonave, sviatocne jedlo.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravime si vsetky suroviny, namocime hrozienka do hroznovej stavy, naporcujeme zajaca a posolime ho.
- Do maziara dame vsetky koreniny, dobre ich rozdrvime, pridame olivovy olej a paradajkovy pretlak. Vsetko spolu vymiesame, aby nam vznikla pasta. Vmasirujeme ju dokladne do mäsa. Nechame ho odlezat na chladnom mieste, aby koreninami dobre nasiaklo. Moze sa to urobit aj vecer a rano pokracovat.
- Pokrajame si vsetku zeleninu.
- Zeleninu pridame do odlezaneho mäsa, podlejeme vyvarom a pokvapkame olivovym olejom.
Prikryte dusime v rure vyhriatej na 200 °C asi 45 minut.
Od zmesi pouzitych korenin vam bude rozvoniavat cely byt.
- Potom pekac odkryjeme, pridame namocene hrozienka aj so stavou a cerstve hrozno.
Odokryte to pecieme este asi 15 minut. Ked sa nam zda stava trocha riedka, pridame kusok masla a nechame to este prevriet. Maslo nam stavu zjemni, aj trocha zahusti.
Ako priloha sa hodi k tomu kuskus, lahky zemiakovy salat, varene zemiaky s kurkumou...
pohar sucheho ruzoveho...