Zajac na orientálny spôsob (fotorecept)

Autor receptu: frezia

Lahke, vonave, sviatocne jedlo.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravime si vsetky suroviny, namocime hrozienka do hroznovej stavy, naporcujeme zajaca a posolime ho.
  2. Do maziara dame vsetky koreniny, dobre ich rozdrvime, pridame olivovy olej a paradajkovy pretlak. Vsetko spolu vymiesame, aby nam vznikla pasta. Vmasirujeme ju dokladne do mäsa. Nechame ho odlezat na chladnom mieste, aby koreninami dobre nasiaklo. Moze sa to urobit aj vecer a rano pokracovat.
  3. Pokrajame si vsetku zeleninu.
  4. Zeleninu pridame do odlezaneho mäsa, podlejeme vyvarom a pokvapkame olivovym olejom. Prikryte dusime v rure vyhriatej na 200 °C asi 45 minut. Od zmesi pouzitych korenin vam bude rozvoniavat cely byt.
  5. Potom pekac odkryjeme, pridame namocene hrozienka aj so stavou a cerstve hrozno. Odokryte to pecieme este asi 15 minut. Ked sa nam zda stava trocha riedka, pridame kusok masla a nechame to este prevriet. Maslo nam stavu zjemni, aj trocha zahusti. Ako priloha sa hodi k tomu kuskus, lahky zemiakovy salat, varene zemiaky s kurkumou... pohar sucheho ruzoveho...