Záhradná špenátová polievka - krém

dvorka - fotkadvorka, 18. mája 2015
Záhradná špenátová polievka - krém
Foto: dvorka

Rada trávim voľné dni na záhrade a rada varím rýchlovky z vlastnej zeleniny, aj keď len pre seba.

1
porcia

Suroviny

20 listov
2 dl
1 ks
1 polievková lyžica
1 dl
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Umyté špenátové listy som zaliala vriacou vodou, pridala nakrájané kolieska čerstvého cesnaku a asi 5 minút povarila. V pollitráku som rozmiešala vajíčko s múkou a smotanou, priliala k špenátu a povarila ešte 2 minúty. Polievku som počas varenia rozmixovala na jemno, prisolila a po minúte odstavila zo šporáka. Na panvici na trolinke oleja som si opražila na kocky nakrájaný celozrnný rožok ktorý som dala na spodok misky a zaliala hustou polievkou. Ozdobila som malými sedmokráskami ktoré nielen lahodia oku, ale aj chuti. Trocha polievky mi ostalo aj na večer a tú som zjedla studenú, lebo špenát sa nesmie prihrievať.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Páči sa mi.
zolik
pekna a urcite svieza kremovka. jar z nej na mna priam dycha.
elixir
Mne sa tiež veľmi páči, ale takisto radšej bez múky. Už dlhšie ňou doma jedlá vôbec nezahusťujem, dám radšej zemiak, alebo trochu syra... Je zaujímavé, že keď som dostala nedávno v reštaurácii jedlo zahusťované bielou múkou, dokázala som ju tam chuťovo rozpoznať. Voľakedy som si vôbec nevšimla, že by múka do jedál pridávala nejakú vlastnú výraznú chuť. :)
1x radox1
evanaaa
Krémové polievky mám rada, aj špenátovú som jedla, ale dosť dávno. A je pravdou, že zahustené múkou sa musia aspoň 10 min. povariť, niekedy aj dlhšie, aby sa múka dostatočne prevarila a nebolo ju cítiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia