Záhradná polievka

mirkajan - fotkamirkajan, 29. augusta 2016
Záhradná polievka
Foto: mirkajan

Toto je jedna z obľúbených krémových polievok mojej mladšej dcéry, ktorý máme od "dedka ružomberského". Je naozaj chutná a nenáročná na suroviny.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
2 - 3 ks
1 ks
2 hrste




Postup

  1. 1

    Očistíme si zeleninu, cuketu nešúpeme.Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, cuketu i zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby bola zelenina ponorená. Ja som miesto klasického zeleninového vývaru použila vývar z jadierok z hokkaido tekvice - toto mám od Mareka Mráza, ktorý s nami v Poluse pripravoval vegetariánske špeciality.

  2. 2

    Zeleninu varíme do mäkka cca 15 - 20 min. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju do hladka, dochutíme soľou a korením. Necháme znovu zovrieť a pridáme 2 hrste mrazeného hrášku, ktorý v polievke povaríme cca 2 minúty. Polievku vypneme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Na tanieri posypeme na sucho opraženými slnečnicovými semienkami (alebo ako my - hotovými opraženými slnečnicovými semienkami z Lidlu).

Diskusia k receptu

jack
Mňam.Už teraz by som si dala.Paráda.
popoluska340
Zrovna som si doniesla zo zahrady tekvicu aj cuketu.Zajtra urobim,aj ked este tam polievka je.Zvedavost je silnejsia.Ukladam do kucharky,a posielam bodik.
violeta
Moja dcérka má tiež rada polievky takéhoto typu.
popoluska340
Odporucam vyskusat polievocku,uz som ju varila viacej krat a je naozaj chutna.Je zaradena v mojej kuchyni k pravidelnemu vareniu.