Žahour s pudingovým koláčom

Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 4. augusta 2013
Žahour s pudingovým koláčom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
250 g
250 g
1 ks
Puding:
1 l
2 ks
1 bal
Žahour:
300 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, vajca a zmäknutého pokrájaného masla pomrvíme medzi prstami drobenkové cesto. Vanilkový prášok rozmiešame v troche mlieka, zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s cukrom, prilejeme rozmiešaný prášok a asi dve minúty povaríme do zhustnutia.

  2. 2

    Polovicu cesta vysypeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Hotový teplý puding opatrne rozlejeme na cesto a zasypeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry a pečieme na 180 °C asi 30 minút, kým nie je cesto ružové.

  3. 3

    Na prípravu žahouru čučoriedky prehrejeme s cukrom a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do čučoriedok. Podávame vždy štvorček koláča preliaty žahourom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi, jednoduchý koláčik, ochutený čučoriedkovou šľahačkou, teda - žahourom, ja by som ju natrela navrch koláča.
zdezda
perfektný, rýchly a osviežujúci, určite si ho urobím k narodkám pre rodinu :-), veľmi sa mi páči to "cesto"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia