Záhorácky závitok

Záhorácky závitok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Juraj Gálik, šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach


Suroviny

4
porcie
100
minút
príprava
80
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Na plátky nakrájaný bôčik a krkovičku vyklepeme, osolíme a potrieme cesnakom.

Prekladáme bôčik a krkovičku, na ktorý ukladáme kyslú kapustu udusenú s cibuľou a slaninkou.

Zrolujeme a na tesno poukladáme na vymastený pekáč. Podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi hodinu na 170 oC.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • cistinka, 17. októbra 2012 o 21:46
    Tiež som dnes robila, ale trochu ináč :-)


  • fialka49, 17. októbra 2012 o 22:08
    Aj my ho robievame. Mňam.


  • astheart, 18. októbra 2012 o 07:37
    Mám ho ráda, ale nedávám ten bůček.


  • duschko, 18. októbra 2012 o 10:04
    Bocik a krkovicka by boli, uz len cakam na kyslu kapustu, ktora by mala byt tak o tyzden. Vyborny recept a velmi pekne foto.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • evanaaa, 19. októbra 2012 o 21:51
    Íha, tým záhorákom nestačí jeden druh mäsa, musia mať až dva, xixi. Ja yb som dala do stredu ešte tenký plátok z kuracích pŕs, len to by sa asi už neprepieklo.


  • jumbo, 8. februára 2014 o 13:24
    DLHSIA PRIPRAVA ALE CO BY SME NEUROBILI KVOLI STIHLEJ LINIE....



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist