Záhorácky závitok

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 17. októbra 2012
Záhorácky závitok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
100 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g, vykostený
200 g
600 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na plátky nakrájaný bôčik a krkovičku vyklepeme, osolíme a potrieme cesnakom.

  2. 2

    Prekladáme bôčik a krkovičku, na ktorý ukladáme kyslú kapustu udusenú s cibuľou a slaninkou.

  3. 3

    Zrolujeme a na tesno poukladáme na vymastený pekáč. Podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi hodinu na 170 oC.

Diskusia k receptu

duschko
Bocik a krkovicka by boli, uz len cakam na kyslu kapustu, ktora by mala byt tak o tyzden. Vyborny recept a velmi pekne foto.
evanaaa
Íha, tým záhorákom nestačí jeden druh mäsa, musia mať až dva, xixi. Ja yb som dala do stredu ešte tenký plátok z kuracích pŕs, len to by sa asi už neprepieklo.
jumbo
DLHSIA PRIPRAVA ALE CO BY SME NEUROBILI KVOLI STIHLEJ LINIE....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia