Záhorácky vrabec (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu raz robil na chalupe v Podhorí, kam sem s partiou voľakedy chodili na víkendové "resetovanie hlavy"... ja ako záhorák som toto jedlo síce nepoznal, ale môžem doporučiť, je to fakt dobrota... :-)

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso narežeme na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme...
  2. ...na masti opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a rozškvaríme...
  3. ...pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a speníme...
  4. ...pridáme scedenú a prepláchnutú kapustu, vopred namočené huby, ochutíme rascou, podravkou...
  5. ...a podusíme...
  6. Na každý rezeň položíme kôpku pripravenej kapustovej zmesi...
  7. ... zvinieme ako keď robíme španielske vtáčiky, a poukladáme tesne vedľa seba na pekáč alebo do zapekacej misy.
  8. Zvyškom kapustovej zmesi vyplníme voľné priestory medzi závitkami a poukladáme aj navrch..
  9. Podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu. Podľa potreby podlievame, dôležité je aby sa voda neodparila, kapusta by zostala suchá.
  10. Podávame so zemiakovou kašou.