Záhorácke ďumbierniky

timothy - fotkatimothy, 27. augusta 2013
Záhorácke ďumbierniky
Foto: timothy
20 minút
príprava
15 minút
na 120 °C

Suroviny

350 g
300 g
2 ks
1 ks
10 g
60 g




Postup

  1. 1

    Cukor vymiešame na parou s vajciami a žĺtkom. horúcu hustnúcu zmes odstavíme z pary a miešame až do vychladnutia. Zomletý zázvor zmiešame a s múkou a zemiakovým škrobom a vmiešame do vajíčkovo-cukrovej zmesi. Pridáme stipku soli a vymiešame tuhé cesto. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a formičkami vykrajujeme kúsky podobajúce sa na zázvor, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme cez noc odležať. Ráno pečieme v miene ohriatej rúre 15 minút. Tvrdé ďumbierniky do troch týždňov zmäknú.

Diskusia k receptu

ocko
..pekne a ked ich povykrajujes aj ich obracas ja ked peciem tak vdy ich otacam na dosku a peciem az na 2-3 den muku pouzivam hlad.special a vobec nedavas salajku sranda a mas ich pekne skusim a ukladam do kk dik..
zolik
Este nikdy som nepridala pripomienku, ale pripada mi to ako prekopirovane z casopisu a ako ja poznam zahoracke zazvorniky (lebo na Zahori sa im "Dumbierniky" urcite, ale urcite nehovori) tak tam idu aj ine prisady a aj postup ako pise @ocko je iny.
ocko
..mozes prosim ta napisat svoj recept budem rada a urcite aj ostatne varechacky dakujem nie len zahoracky
afataga
@ocko daj si vyhladavat tu na vareche, alebo do googla, najdes ich neurekom a isto najdes aj take, ktore niekto naozaj aj piekol, ja doporucujem od @margaretka28 , mam ich odskusane




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia