Zemiaková polievka

Zagorská zemiaková polievka

Autor receptu: podravka

Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…

6
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
  2. Na masle opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a zemiaky. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme červenú papriku a po pridaní 1, 2 l vody pokračujeme vo varení.
  3. Pridáme vegetu, bobkový list, majorán, pretlačený cesnak a čierne korenie. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme v elektrickom mixéri.
  5. Škrobovú múčku vymiešame s kyslou smotanou, pridáme do polievky a všetko krátko povaríme.
  6. Podávanie: Pred podávaním zemiakovej polievky ju posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  7. Rada: Polievka bude výdatnejšia, ak do nej pridáte opečené chlebové kocky, alebo párok nakrájaný na kolieska.