Zabíjačkový tanier v letných šatách

Autor receptu: izabella929

Mnohým sa to bude zdať, že je to na tieto dni veľmi sýte jedlo.. mne sa to nezdalo...skvele chuť doladil hlávkový šalát a čerstvo oberané ríbezle...ako to chutí...skvele..dopĺňa ho dobre vyšľahaná ľahučká zemiaková kaša...

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Včera mi farmár priniesol domáce výrobky...takže jaternica aj klobáska úplne čerstvá..ani som ich nemrazila, lebo také boli chutné, že som sa rozhodla dnes upiecť niečo z toho a kombinovať so sezónnymi produktami..na panvicu som dala jaternicu a úplne na malom plyne sa pomaly piekla viac ako pol hodinu...pokiaľ sa jaternica iba zohrievala, dala som uvariť domácu klobásku neúdenú do rajnice...pre pečením ju vždy najprv uvarím...uvarenú som pridala k jaternici na panvicu a spolu sa piekli a preberali si chute..pokiaľ sa všetko pieklo, ošúpala som si zemiaky a v osolenej vode uvarila do mäkka...uvarené zemiaky som popučila a poriadne vyšľahala s teplým mliekom,,,napokon som pridala kúsok masla a spolu ešte raz vyšľahala..nazbierala som si na záhrade hlávkový šalát, ktorý som poriadne umyla a podávala ako prílohu k hotovému jedlu...na tanier som uložila jaternicu a klobásky...uložila som listy šalátu a na listy som lyžicou naberala kôpky zemiakovej kaše a upravila...ozdobila práve dozrievanými ríbezľami...dobrú chuť...