Zabíjačkový prejt

Autor receptu: jozostruhar

8
porcií
120 minút
príprava
100/20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka .Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu so surovou pečienkou .Do hmoty pretlačíme cesnak ,pridáme žemle namočené vo vývare z hlavy ,podľa chuti osolíme ,okoreníme a dôkladne premiešame.Ak je hustá nariedime ju vývarom,a naopak ak je riedka zahustíme strúhankou. Vyšší plech na pečenie vymastíme bravčovou masťou ,vysypeme strúhankou a navrstvíme zmes .Povrch uhladíme mokrou rukou a dáme piecť do vyhriatej rúry.Nepečieme dlho,pretože okrem pečienky sú všetky ingrediencie uvarené.Podávame so zemiakovou kašou a kyslou kapustou.Tento recept mám niekoľko rokov odskúšaný a verte,že vždy keď ho urobím žne úspech u všetkých, včetne mojich detí.A o cene ani nevravím-je to obed za pár euro-grošov.