Zabíjačkový prejt

jozostruharJozostruhar, recept pridal: 11. augusta 2012 13:10Ďalšie jeho recepty

Suroviny

8
porcií
120
minút
príprava
100/20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka .Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu so surovou pečienkou .Do hmoty pretlačíme cesnak ,pridáme žemle namočené vo vývare z hlavy ,podľa chuti osolíme ,okoreníme a dôkladne premiešame.Ak je hustá nariedime ju vývarom,a naopak ak je riedka zahustíme strúhankou. Vyšší plech na pečenie vymastíme bravčovou masťou ,vysypeme strúhankou a navrstvíme zmes .Povrch uhladíme mokrou rukou a dáme piecť do vyhriatej rúry.Nepečieme dlho,pretože okrem pečienky sú všetky ingrediencie uvarené.Podávame so zemiakovou kašou a kyslou kapustou.Tento recept mám niekoľko rokov odskúšaný a verte,že vždy keď ho urobím žne úspech u všetkých, včetne mojich detí.A o cene ani nevravím-je to obed za pár euro-grošov.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • huck, 11. augusta 2012 o 14:35
    Hmm, kedže k tej bravčovej hlave sa nedostanem tak ľahko, napadlo ma , či by sa nemohlo použiť iné maso, napriklad kuracie (bez prs) a v tom prípade tiež kuracie pečienky? Recept je super, bez pochyby chutné papaníčko odkladám do kk.


  • cistinka, 11. augusta 2012 o 15:52
    Pekný recept...verím, že žne u vás úspech. Svokor to často robieval a vždy sme si všetci pochutili.


  • pusta, 11. augusta 2012 o 19:18
    @Jozostruhar , veriím, že to má úspech. je to dobrota


  • fialka49, 11. augusta 2012 o 20:54
    Tak - a ku porcii ešte krásne orosenú dvanástku, pritom slastne vrňať a nech dajú všetci pokoj. Takto si to predstavujem, keď sa bude ešte pariť z práve vytiahnutého plechu, ale už sa nebude dať vydržať, kým to všetko vychladne a budeme "dobiedzať" do porcie. Dobrú chuť!


  • palokuchki, 12. augusta 2012 o 05:26
    Prave som dala minuly tyzden bravcovu hlavu do mraznicky. Z polovicky vyskusam tento tvoj recept.


  • neposed, 12. augusta 2012 o 08:43
    urcite velmi dobre papanicko, ale aj mna by zaujimala lahsia verzia, myslim nahradu tej bravcovej hlavy ci uz bravcovym maskom, alebo kuracinkou. Nedalo by sa urobit aj variant B? Dakujem.


  • boxik, 12. augusta 2012 o 13:54
    Je to spomienka na moju poslednú služobku do Olomouca v roku 1990,kde na stanici bol jaternicový prejt najlacnejšie jedlo ,stál aj na tú dobu neuveriteľných 2,60 Kčs. Inak máme ho aj my radi a robíme ho podobne aj keď jeden čas som mal dojem ,že prasatá nemajú hlavy ,pretože ich nebolo dostať,ale už je to lepšie ,takže domáce jaternice ,tlačenka i prejt sú znovu na programe väčšinou zimných dní.


  • modrykamen, 13. augusta 2012 o 08:03
    Bravčovú hlavu dostáť kúpiť už v každom dobrom mäsiarstve (nie supermarketoch), z nej je najchutnejšie mäso na takéto výrobky, ale možno použiť prerastaný bôčik. S tým kuracím mäsom by som bol opatrnejší - bude to nejaké jedlo, ale určite nie "prejt", jaternica, tlačenka a pod.


  • jozostruhar, 14. augusta 2012 o 19:05
    Ani ja neodporúčam kuracinu,chýba jej glejovitosť aká je v bravčovom a hlavne v koži.A ešte čosi-neprežeňte to s pečienkou,lebo prejt ostane horký.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist