Zabíjačkový prejt

jozostruharJozostruhar, recept pridal: 11. augusta 2012 13:10Ďalšie jeho recepty

Suroviny

8
porcií
120
minút
príprava
100/20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka .Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu so surovou pečienkou .Do hmoty pretlačíme cesnak ,pridáme žemle namočené vo vývare z hlavy ,podľa chuti osolíme ,okoreníme a dôkladne premiešame.Ak je hustá nariedime ju vývarom,a naopak ak je riedka zahustíme strúhankou. Vyšší plech na pečenie vymastíme bravčovou masťou ,vysypeme strúhankou a navrstvíme zmes .Povrch uhladíme mokrou rukou a dáme piecť do vyhriatej rúry.Nepečieme dlho,pretože okrem pečienky sú všetky ingrediencie uvarené.Podávame so zemiakovou kašou a kyslou kapustou.Tento recept mám niekoľko rokov odskúšaný a verte,že vždy keď ho urobím žne úspech u všetkých, včetne mojich detí.A o cene ani nevravím-je to obed za pár euro-grošov.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • huck, 11. augusta 2012 o 14:35
    Hmm, kedže k tej bravčovej hlave sa nedostanem tak ľahko, napadlo ma , či by sa nemohlo použiť iné maso, napriklad kuracie (bez prs) a v tom prípade tiež kuracie pečienky? Recept je super, bez pochyby chutné papaníčko odkladám do kk.


  • cistinka, 11. augusta 2012 o 15:52
    Pekný recept...verím, že žne u vás úspech. Svokor to často robieval a vždy sme si všetci pochutili.


  • pusta, 11. augusta 2012 o 19:18
    @Jozostruhar , veriím, že to má úspech. je to dobrota


  • fialka49, 11. augusta 2012 o 20:54
    Tak - a ku porcii ešte krásne orosenú dvanástku, pritom slastne vrňať a nech dajú všetci pokoj. Takto si to predstavujem, keď sa bude ešte pariť z práve vytiahnutého plechu, ale už sa nebude dať vydržať, kým to všetko vychladne a budeme "dobiedzať" do porcie. Dobrú chuť!


  • palokuchki, 12. augusta 2012 o 05:26
    Prave som dala minuly tyzden bravcovu hlavu do mraznicky. Z polovicky vyskusam tento tvoj recept.


  • neposed, 12. augusta 2012 o 08:43
    urcite velmi dobre papanicko, ale aj mna by zaujimala lahsia verzia, myslim nahradu tej bravcovej hlavy ci uz bravcovym maskom, alebo kuracinkou. Nedalo by sa urobit aj variant B? Dakujem.


  • boxik, 12. augusta 2012 o 13:54
    Je to spomienka na moju poslednú služobku do Olomouca v roku 1990,kde na stanici bol jaternicový prejt najlacnejšie jedlo ,stál aj na tú dobu neuveriteľných 2,60 Kčs. Inak máme ho aj my radi a robíme ho podobne aj keď jeden čas som mal dojem ,že prasatá nemajú hlavy ,pretože ich nebolo dostať,ale už je to lepšie ,takže domáce jaternice ,tlačenka i prejt sú znovu na programe väčšinou zimných dní.


  • modrykamen, 13. augusta 2012 o 08:03
    Bravčovú hlavu dostáť kúpiť už v každom dobrom mäsiarstve (nie supermarketoch), z nej je najchutnejšie mäso na takéto výrobky, ale možno použiť prerastaný bôčik. S tým kuracím mäsom by som bol opatrnejší - bude to nejaké jedlo, ale určite nie "prejt", jaternica, tlačenka a pod.


  • jozostruhar, 14. augusta 2012 o 19:05
    Ani ja neodporúčam kuracinu,chýba jej glejovitosť aká je v bravčovom a hlavne v koži.A ešte čosi-neprežeňte to s pečienkou,lebo prejt ostane horký.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist