Zabíjačkový prejt

jozostruharJozostruhar, 44 ročný muž, Kremnica, 11. augusta 2012 13:10
Ďalšie jeho recepty »

8
porcií
120 min
príprava
100/20 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka .Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu so surovou pečienkou .Do hmoty pretlačíme cesnak ,pridáme žemle namočené vo vývare z hlavy ,podľa chuti osolíme ,okoreníme a dôkladne premiešame.Ak je hustá nariedime ju vývarom,a naopak ak je riedka zahustíme strúhankou. Vyšší plech na pečenie vymastíme bravčovou masťou ,vysypeme strúhankou a navrstvíme zmes .Povrch uhladíme mokrou rukou a dáme piecť do vyhriatej rúry.Nepečieme dlho,pretože okrem pečienky sú všetky ingrediencie uvarené.Podávame so zemiakovou kašou a kyslou kapustou.Tento recept mám niekoľko rokov odskúšaný a verte,že vždy keď ho urobím žne úspech u všetkých, včetne mojich detí.A o cene ani nevravím-je to obed za pár euro-grošov.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist