Zabíjačkové zemiaky

mataliptak - fotkamataliptak, 24. marca 2012

Tieto výborné zemiačky nikdy nesmeli chýbať na zabíjačkách ...kedže my už roky zabíjačky nerobíme , tak som sa rozhodla urobiť tieto zemiačiky aj Zobraziť celý popisTieto výborné zemiačky nikdy nesmeli chýbať na zabíjačkách ...kedže my už roky zabíjačky nerobíme , tak som sa rozhodla urobiť tieto zemiačiky aj bez zabíjačky :-)) aj ked to nie je ono ale aj tak nám strašne moc chutili :-)

40 minút
na 250 °C

Suroviny

1 kg
2-3 kg
8  - strúčiky
2 KL




Postup

  1. 1

    Bravčové mäsko nakrájame na väčšie kocky ... ja nemám rada mastné mäso tak som dala stehno ale kludne sa može sať aj pliecko ... na rozpálenom oleji si opražíme mäso a pridáme 4 strúčiky cesnaku , sol , rascu celú 1 čl a korenie ... opekáme a nepodlievame , je to treba dosť miešať aby neprihorelo asi tak po 10 minútach podlejeme troškou vody ja som dala asi tak deci , prikryjeme a dusíme do mäkka ...

    Zabíjačkové zemiaky  - obrázok 1
  2. 2

    medzitým si očistíme zemiaky , nakrájame na štvrtky , dáme na plech, osolíme , posypeme rascou 1 čl a nakrájaným cesnakom 4 strúčiky ... polejeme troškou oleja a dáme do vyhratej rúry upiecť do polomäkka ...

    Zabíjačkové zemiaky  - obrázok 2
  3. 3

    ja som ich piekla v teplovz. rúre na 250 stupnoch tak asi za 20 minút som ich mala také akurát .. vyberieme z rúry polejeme výpekom z mäska a poukladáme na vrch mäsko ...

    Zabíjačkové zemiaky  - obrázok 3
  4. 4

    vložíme späť do rúry a pečieme ešte asi 10 minút ... aby boli zemiačky mäkké ...

    Zabíjačkové zemiaky  - obrázok 4
  5. 5

    tak a možeme papať .... je to jednoduché ale vynikajúce jedlo ... aj ked to nie je také ako ked je urobené z čerstvého mäska na zabíjačke ale aj tak chutilo mooooc :-) tak dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

salinka
Takyto recept na vecer, to mam asi za trest! Tak dam si jablko a tuto pochutku si ulozim na neskor:-((
olinka12
Vždy robievam na zabíjačku klasiku pečené mäso o pár dní ideme zabijať prekvapím s tvojím receptom bude prekvápko :-))) Uložím do KK aby som na to nezabudla.
mataliptak
@olinka12 ja pochádzam z Velkého Krtíša a tam toto klasika na zabíjačke , bez toho nie je zabíjačka :-)) a je to fakt dobrota , vyskúšaj a daj vedieť aký si mala úspech , verím , že to uspeje :-)
marcy
u nás vždy na zabíjačku bola dusená kapusta,zemiaková kaša a bravčové na parike,kedy každým podliatím skvalitnieval sosík ( zbytok šťavy sa vytrel chlebíkom ) nechýbal plech kysnutých závinov......tento zvyk som priniesla aj do mojej domácnosti,keď sme ešte chovali prasiatka,tým som zabodovala u partnera ( okrem mozočka s chlebíkom veľmi nejedávali,len pracovali.....veľmi nepopíjali,v opačnom prípade by som nebola s ním :- )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia