Zabíjačková terina fotorecept

Matej Šándor a Márió Gombos
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 30. januára 2015
Zabíjačková terina (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
200 g
3-4 ks
1 strúčik
1 ks




Postup

  1. 1


    Na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a osolíme, okoreníme. Podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme roztlačený cesnak a majorán a ešte trošku prevaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2


    Vychladnutú zmes pomelieme mlynčekom, surovú bravčovú pečeň takisto pomelieme.

  3. 3


    Pridáme jedno vajíčko a masu dobre vymiešame, formu na pečenie vymastíme, vystelieme slaninou a zmes nalejeme do formy. Pečieme 30 minút pri teplote 150 °C. Po vychladnutí krájame podľa potreby.

Diskusia k receptu

babkamt
Niečo podobné robieval aj môj otec. Je to chutné.
evusik
pekné, určite stojí za vyskúšanie...
používateľ nemá avatar
mb
mb
chvalim, vyskusam...
joel
to môže byť veľmi dobre a možno by som mohol skúsiť aj z iného druhu mäsa nie? mám divinu aj jahňacinu
viera1
@joel určite môžeš a receptov nájdeš na nete dosť (a výborných) aj tu:
 dobruchut.azet.sk/recept/12331/terrine-z-diviny-a-hub/...

Terrine z jahňacieho je výborná so sušenými slivkami,skús pohľadať v angličtine,v oboch prípadoch je veľa kombinácií.Mne osobne viac chutila divina s bravčovým mäsom,ako len z diviny samotnej (s brusnicami :) ).
motyka
Toto musí byľ výborné. Vyskúšam v kombinácii s jahňacinou.
dosa
... vyborny recept, pochutili sme si - zostava v KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia