Zabíjačková pečeňová paštéta

megdesign - fotkamegdesign, 29. decembra 2010
Zabíjačková pečeňová paštéta
Foto: megdesign

Zatiaľ najlepšia, zložená z cca 3 receptov... :p Ani podľa jedného, čo som našiel na nete nieje dobrá... Aspoň pre mňa.... Aj čo sa Zobraziť celý popisZatiaľ najlepšia, zložená z cca 3 receptov... :p Ani podľa jedného, čo som našiel na nete nieje dobrá... Aspoň pre mňa.... Aj čo sa chuti aj konzistencie týka :D

240 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
1 kg, bez kosti
10-12 strúčikov
2 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Pečeň a bôčik surové pomelieme.

  2. 2

    Do zmesi pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Zmes vylejeme do jánskej misy a pečieme zakryté cca 3 hod. pri 160 °C.

  3. 3

    Ak je zmes upečená, tyčovým mixérom (alebo kuch. robotom) zmes rozmixujeme na jemno. Plníme do pohárov a dáme sterilizovať.

    Zabíjačková pečeňová paštéta - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :D

    Zabíjačková pečeňová paštéta - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
ešte by sa zišlo na fotke ukázať aj tú paštétu:)
evusik
aj u nás sa robieva paštéka, my dávame aj uvareného zajaca alebo sliepku, recept neviem, pretože zabíjačku a s tým spojené výrobky u nás robia chlapi :-)
samanka
@megdesign robievam tiež takúto a môžem potvrdiť, že je výborná. Nenapísal si ale, že ju treba variť vo vode 2 a pol hodiny, aby sa nepokazila. Aspoň ja to tak robím a vydrží veľmi dlho-teda, ak sa nezje.
megdesign
treba citat cele... 3 hodiny varit, potom rozmixovať a potom sterilizovat.... ked sterilizujes, nepokazi sa... Ak si dobre sterilizovala :D
evanaaa
Veď práve tá doba sterilizácie je dôležitá, nestačí len dlhšie variť, podľa mňa aj kratšie a dlhšie potom v pohári. Ale dobrá je tak, či tak.
samanka
@evanaaa tak, ako si napísala, ak sa to sterilizuje v pohároch tak, ako som napísala, nemá šancu sa paštéta pokaziť. A robím ju aj preto, lebo nie sú v nej žiadne éčka.
danculka
Všade dávaš bôčik, ja npr.do tejto paštéty dávam prerastaný podbradok zdá sa mi to jemnejšie...dostať ho vkaždej mäsne..
megdesign
to danculka: bôcik je viac mäsovejší :P to evanaaa: sterilizácia je dôležitá. Ide o to, aby ti chytilo viečko. Vtedy máš vzduchotesne zatvorený pohár. Žiaden vzduch sa nedostane, čiže sa ti to, čo máš v pohári nemá s čoho pokaziť :D

 sk.wikipedia.org/wiki/Zav...
áranie
megdesign
Ohrievaním, nie varením ;) Treba skúsiť, potom vylepšovať :)
duschko
Tento recept na pastetu musim vyskusat. Velmi sa mi pozdava. Pridavam do MKK.
evanaaa
Aj mne sa pozdáva, už aj preto, že nie sútam zbytočné suroviny, ktoré by potačili chuť pečienky v paštéke, ako pri kupovaných.
jaja53
Konecne som sa zas sem dostala,aby som podakovala za super recept.Robila som,ale z kuracej pecienky,mala som v mrazaku.Vyslo mi z toho styri poharky( z tatarskej Tesco omacky).Pacilo sa to aj synovej rodine,ktorí su zvyknutí na domacu zybijackovu pasteku a tato sa im velmi pacila. Tak dik.
jaja53
Konecne som sa zas sem dostala,aby som podakovala za super recept.Robila som,ale z kuracej pecienky,mala som v mrazaku.Vyslo mi z toho styri poharky( z tatarskej Tesco omacky).Pacilo sa to aj synovej rodine,ktorí su zvyknutí na domacu zabijackovu pasteku a tato sa im velmi pacila. Tak dik.
cuvi
idem robit pastetu a podla tohto receptu najviac sa podoba zabijackovemu,co sme robievali davno,davno,ked rodicia este chovali prasiatka,dufam,ze sa mi podari,drzte palce
show
celkom sa mi pozdáva tento recept. Ja ešte doplním svoj tip - dolial by som ešte asi pohár, možno dva vývaru z mäsa. Keďže je bôčik s kožou, tak tento vývar urobí v hotovej pašteke huspeninku. A to zbožňujem.
Kto chce, môže dať lyžicu horčice a muškátový orech. Čaute.
show
ešte som chcel doplniť - kto má doma čerstvé škvarky, môže ich pomlieť spolu s bôčikom a pečeňou. Alebo kto nemá čerstvé škvarky, môže si ich vyškvariť zo surového bôčika, tak asi za hrsť. Toto mám vyskúšané a malo to úspech.
jdanka
Paštétu som vyskúšala, je výborná. Zajtra ju idem robiť zas, syn ju pýta.... :-) Ďakujem za fajn recept.
huck
Niet horšej prace (pre mna) ako mliet surovu pečen! :(
midian
Veľmi dobre si pamätám na domácu paštétu. Moji starí rodičia do nej ešte pridávali krúpy a plnili do plechoviek. Ach, to boli časy! Určite vyskúšam aj túto.
pivka
Práve som objavila tento recept a naozaj ma zaujal. Musím ho vyskúšať. Doteraz som robila len paštétu na spôsob židovských pečienok, čo robila kedysi v "Bez serviítky" Lena Košická. Neboli zlé, len tam išlo dosť veľa masti v porovnaní s pečienkami.
an3da
Diky za jednoduchý recept, hľadala som a medzi všetkými sa mi tento najlepšie pozdáva preto že tu nie sú vajcia. Zajtra budem robiť, včera mesiar zakáľal a pečeň je v chladničke, tiež aj bôčik. Mám aj škvarky, môžem ich pridať a asi koľko? Môž pridať aj horčicu či radšej nie?
an3da
Urobené. Výborné. Dala som aj škvarky, horčicu som nedala. Vyšlo mi šesť fľašiek, dve 500 g a ostatné 300 - 370 g. Mám ešte trochu pečeň, možno urobím s uvareným slepačím mäsom a škvarkami.
an3da
5 boli 500 g a jedna 400 g a ešte som dnes urobila s pečeňou a škvarkami, pol-pol, pridala som aj vývar z kosti, bude aj to dobrá.
ejmy911
Mnam dala by som si povedat a ona je taka tmava??Hihi malem som ju nenašla na tom chlebiku :)))))
megdesign
Jj taka tmava.... Mozno preto @sjuz pisala hned v prvom komente: "ešte by sa zišlo na fotke ukázať aj tú paštétu:)" Asi ju ani nezbadala... :)
eviana
Ja by som namiesto cesnaku dala cibuľu, cesnak je príliš aromatický a pri tomto množstve potlačí ostatné chute. A do domácej zabíjačkovej sme pridávali aj vajíčka, ale zatvárali sme ju do konzerv, nie do pohárikov... ale samozrejme sto ľudí, sto chutí... inak vyzerá chutne :)
spetkasoli
tak táto tvoja paštička nemá chybu milý@megdesign , už som ju robila niekolkokrát a všetkým veľmi chutila. Teraz práve robím synovi na loď, bude aj pre kámošov, dúfam, že zachutí aj im:) moc ti ďakujem za túto jednoduchú, ale výbornů dobrotu. Si veľmi šikovný chalan
megdesign
@eviana prave ten cesnak tam ma byt, koli chuti a voni :) Ale sak daj si cibulu... :) (100 ludi-100 chuti)
hubata
Surovú cibuľu až na vrch paštétového chleba ..... Krásny recept.
margaretka28
Vyskúšala som a môžem povedať, že je výborná, trošku som sa bála toho cesnaku, lebo mám dosť veľké strúčiky, dala som len 8 ale kľudne mohlo ísť aj tých 12, akurát sa mi zdala trošku suchšia zrejme preto, že bol dosť chudý bôčik, treba asi mastnejší. Páči sa mi hlavne tá príprava, je to úplne jednoduché a nenáročné na suroviny, nôžem odporučiť :-)
smikova54
není tu až toľko ingrediencii ,aby si ju zložil s troch receptov.Ešte si asi naj.nemal.
turek
Suché,tmavé,cesnakové.O ničom.
tiginko
robievame podobnú, na 1kg pečene dávame 1,5kg surovej slaniny, bez mäsa. Tento tvoj pomer @megdesign môže byť podľa mňa naozaj suchší. A ešte pridávame úplne dohneda, na poriadnej dávke husacej alebo kačacej masti, opečenú cibuľu (spolu s muškátovým orechom, soľou, korením) - koľko pečene, toľko cibule. Naozaj odporúčam pridať toho tuku viac @megdesign , uvidíš, že to bude lepšie. Dávam rovno surové, dvakrát premleté/premixované do pohárov a varím priamo v nich 2 hodiny. Skladované v chlade vydrží niekoľko mesiacov.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia