Za málo peňazí veľa muziky

micho - fotkamicho, 28. októbra 2012
Za málo peňazí veľa muziky
Foto: micho

zdroj Toňa

30 + 30 minút
príprava
15 - 20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
500 g
3 dl




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodinu do chladu.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme, nakrájame na trojuholníky, naplníme plnkou podľa chuti (ja som dal slivkový lekvár) zrolujeme do tvaru rohlíčka, poukladáme na plech (nemusíte nechávať medzi nimi veľa miesta, rohlíčky narastú skôr do výšky ako do šírky) a v dobre vyhriatej rúre upečieme do zlata. Ešte teplé pocukrujeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

zdezda
toto nemá chybu, páči sa mi rcp :-) aj slanú plnku si viem v nich predstaviť
micho
to som neskúšal...ale myslím že by z toho vzniklo úplne iné cesto
tiginko
pripadá mi to ako výkrik do tmy...ukladám, v jednoduchosti je krása :-)
sonijamt
@micho k čomu sa dá porovnať táto kombinácia surovín...k lístkovému cestu? akú úlohu zohráva Cera
ajuschka
u nas sa podobne cesto vola Edita cesto :). je to 10 lyzic hladkej muky, 1 cela cera a 10 lyzic vody. pouziva sa ako listkove, na sladko aj na slano. Zvycajne z neho robime mini pizze, cize natriet crievkovym syrom, poukladat sunku, trosku pretlaku a zvinut a nakrajat :) potriet vajkom a upiect. mnam :)
astheart
Mám podobné odkoukané od J.Rosáka z TV. 250 g mouky, 1/2 kostky ztuženého tuku a 16 lžic piva. S tím rozdílem, že toto těsto se dává na půl hodiny pod nahřátý kastrol. Těsto krásně lístkuje. Jablečný závin je z něho lepší, než z lístkového těsta a všude s ním slavím úspěch.
@sonijamt : Díky ztuženému tuku těsto lístkuje.
barbora321
ahojte chcem sa spytat to cesto mam dost take lepkave mam tam pridat este muke alebo sa my to v chladnicke spracuje aby som to potom mohla vyvalkat?dakujem:D
micho
@barbora321 trochu to lepilo aj mne, ale keď to zabalíš do fólie a dáš to do chladničky, tak to potom pekne vyvaľkáš na pomúčenej doske.
helca103
takéto cesto poznám s vodou, vyskúšam aj s pivom - zaujíma ma tá chuť.
sonijamt
@micho a astheart, vďaka za odpoveď, recept ukladám, nakoľko mám doma "mlynčeky" na sladké, určite ich týmto receptom poteším:-)
kucharka100
Takéto cesto poznám spracované nie s pivom, ale bielym vínom. Je tiež výborné, lístkuje a môže sa obaliť v práškovom cukri.
micho
@kucharka100 to robím na vianoce, vykrajujem rôzne malé tvary a po upečení ešte horúce obaľujem v cukre...až budem piecť na vianoce tak to sem všetko dám :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia