Wiliamsovky zo zemiakov fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. marca 2015

Prekvapte svojich hostí na grilovačke alebo na Veľkú noc

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiakovú kašu pripravíme obvyklým spôsobom: uvarené nakrájané a osolené zemiaky popučíme, pridáme kúsok masla a trocha mlieka, metličkou vymiešame do požadovanej konzistencie. Tu je lepšie, ak bude kaša hustejšia. Necháme aspoň hodinu vychladnúť a odpariť. Ja som teraz miesto masla pridala kúsok bryndze, ktorá mi strašila v chladničke.

    Wiliamsovky zo zemiakov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici s trochou oleja pomaly opražíme strúhanku a kúsky surových špagiet, ktoré potom zapichneme "hruškám" ako stonky. Z vychladnutej kaše formujeme menšie hruštičky, obalíme ich v opraženej strúhanke, zastokneme stonky a klinčeky zasa na širší koniec hrušiek.

    Wiliamsovky zo zemiakov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    podávame teplé k mäsu, šalátu alebo aj samotné s nejakým dipom. Nastudeno sa dajú prerezať po dĺžke a povedzme naplniť farebnou penou či šalátom. Fantázii sa medze ani tu nekladú. Potrebujete len trochu výtvarnej zručnosti:-)

    Wiliamsovky zo zemiakov (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

safran
strašný výmyselník si :-) vždy, keď mi ostane za hrsť nedojedenej zemiakovej kaše, spomeniem si a urobím z núdze cnosť a toto kúzlo :-) ako to ohreješ? lebo mne MW nehrozí - sme nepriatelia na život a na smrť
kukulienka71
tento nápad som videla v tunajšom reklamnom letáku. Ohrievať by sa to dalo aj v rúre na nižšej teplote, myslím. Na život bez MW sa dá zvyknúť, som toho už pol roka príkladom aj ja:-) ďakujem za pochvalu.
havino
že wiliamsovky, odpadnem z Teba, no ved krásne to je, určite aj chutné, zaujímavé na tanieri, ale budem rada, ked urobím jonatánky a nie hrušky. Uložím, snad raz urobím.
mariamka
to vyzera naozaj efektne až autenticky :) a pritom jednoduche ako facka, pekne si ich nacancala @havino uz spekuluje, ze jonatanky :)) to ich budes musiet obalit v skorici :) alebo v mletej paprike, vidis? :)
kukulienka71
baby, potešili ste, ďakujem za záujem:-) ono v podstate asi akékoľvek ovocie či zeleninu, huby by sa dalo vyformovať, len nájsť správnu obaľovaciu zmes, aby tam tá autenticita ostala. Tiež som doteraz nevedela, že zemiaková kaša je taká plastická:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia