Vývar so zeleninovo-pečeňovými guľôčkami

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 26. februára 2015
Vývar so zeleninovo-pečeňovými guľôčkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Vývar:
1 kg
2 ks
2 ks
1 PL
1 čl
1 čl
5 ks
1 zväzok
Na guľôčky:
250 g (alebo rožky)
100 g
2 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    Vývar: Deň vopred si pripravíme zeleninu, ktorú očistíme a dáme do studenej vody, pridáme teľacie kosti a pochutiny, stopky z vňate, dáme na hodinu prevrieť na sporák a na najmenšom plameni varíme celú noc.

  2. 2

    Na druhý deň vývar scedíme, zeleninu odložíme nabok a necháme vychladnúť, časť petržlenu a mrkvy nakrájame na pásiky, zvyšok nakrájame na malé kocky a použijeme do žemľových guľôčok. Scedený vývar môžeme podľa potreby dochutiť soľou.

  3. 3

    Žemľové guľôčky: Do hrnca dáme zovrieť osolenú vodu, pečivo nakrájame na malé kocky, v miske premiešame s pochutinami, vajíčkom a nasekanou vňaťou, pridáme nasekanú zeleninu z vývaru, ak je zmes suchá, pridáme vývar.

  4. 4

    Zo zmesi vytvarujeme cesto a z neho guľôčky, ktoré plníme umytou a očistenou pečeňou a varíme vo vriacej vode asi 25 minút. Do taniera dáme pripravenú zeleninu, žemľové guľôčky a zalejeme vývarom, ozdobíme vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia