Vysoko návykové slimáky z lístkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: ferrerodessire
dlho som hľada recept ako upiecť slimáky z lístk. cesta ako ich robím ja, ale nenašla som.
Všade ide tavený syr, či nátierka zo syra dokonca bryndza ale tak nezdravo ako ich robím
ja nie. Preto sa chcem s vami podeliť, pretože keď ich upečiem dlho u nás nevydržia :-D
40 porcií |
20 minút príprava |
18 minút na 220 °C |
Postup
- rozvaľkáme si lístkové cesto na tenko, ale tak aby sa netrhalo, potom si rozmiešam paštétu s kečupom ( ide o to aby sa dávka zväčšila a paštéta sa dobre vypiekla) a natriem na cesto. Potom to posypem na jemno nastrúhaným syrom.
- naukladáme šunku.
- pekne zrolujeme. nakrájame asi na max 1cm kolieska a poukladáme na plech.
- pečiem vo vopred vyhriatej rúre asi na 220 stupňov 15-18 minút, záleží ako komu pečie rúra. ja napríklad viem presne 17 minút tak vyskúšajte a potom už len mlsajte a hlavne prajem dobrú chuť :-D