Vysmážaný dubák (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Včera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej. Podarilo sa mi nájsť krásny zdravý dubák a bedle. Doniesla som zopár rýdzikov a plávky.Tie som dala do mrazničky. Suchohríby som zavarila. Vyšli mi tri poháre. Na praženicu si z nich vzal syn, zostalo aj nám.

Postup

  1. V hlavnej úlohe je dnes tento krásavec:-)
  2. Podarilo sa nám nazbierať aj zopár suchohríbov. Tie napravo som zavarila. Z tých naľavo sme si nechali na praženicu. V strede tróni moja pýcha - dubák.
  3. Očistený dubák som nakrájala, osolila.
  4. Obalila som ho v hladkej múke, vajíčku a strúhanke spolu s bedľou.
  5. Plávky a rýdziky sme očistili, nakrájali. Povarila som ich 5 minút v slanej vode, prudko ochladila, nechala na sitku okvapkať. Dala som ich do igelitového vrecka a šup s ním da mrazničky.
  6. Malé suchohríby som zavarila. Vyšli mi tri fľašky. Očistili sme dve cibule, no mne sa zdalo, že jedna stačí. Zvyšnú napadlo synovi, aby sme pokrájali na plátky, osolili a vysmažili.
  7. Na tanieri je zľava vysmažená cibuľa, v strede tróni dubák, vpravo bedľa. Vysmažený dubák som jedla prvý krát v živote. Bol vynikajúci.