Vysmážaný dubák (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Včera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej. Podarilo sa
mi nájsť krásny zdravý dubák a bedle. Doniesla
som zopár rýdzikov a plávky.Tie som dala do mrazničky. Suchohríby som zavarila. Vyšli mi
tri poháre. Na praženicu si z nich vzal syn, zostalo aj nám.
Postup
- V hlavnej úlohe je dnes tento krásavec:-)
- Podarilo sa nám nazbierať aj zopár suchohríbov. Tie napravo som zavarila. Z tých naľavo sme si nechali na praženicu. V strede tróni moja pýcha - dubák.
- Očistený dubák som nakrájala, osolila.
- Obalila som ho v hladkej múke, vajíčku a strúhanke spolu s bedľou.
- Plávky a rýdziky sme očistili, nakrájali. Povarila som ich 5 minút v slanej vode, prudko ochladila, nechala na sitku okvapkať. Dala som ich do igelitového vrecka a šup s ním da mrazničky.
- Malé suchohríby som zavarila. Vyšli mi tri fľašky. Očistili sme dve cibule, no mne sa zdalo, že jedna stačí. Zvyšnú napadlo synovi, aby sme pokrájali na plátky, osolili a vysmažili.
- Na tanieri je zľava vysmažená cibuľa, v strede tróni dubák, vpravo bedľa. Vysmažený dubák som jedla prvý krát v živote. Bol vynikajúci.