Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. septembra 2016
Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Kysnuté cesto ochutené petržlenovou vňatou a cesnakom. Výborné samotné, ale aj ako príloha k polievke ;-P

12 ks
porcií

Suroviny

1 kg
1 veľký zväzok
7-8 strúčikov
4 PL
1 ks
cca 525 ml vlažná
1,5 Pl
50 g čerstvé
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si poriadny zväzok petržlanovej vňate - netreba šetriť :-) a podla velkosti okolo 8 stručikov cesnaku. Musíte dat dosť cesnaku, aby sa dal v 1kg muke aj citit :-) V jednej miske si najprv lyžicou premiesame muku so solou. Potom pridame nadrobno pokrajanu vňat a na jemno nastruhany cesnak. Dobre v muke rozmiesame a pridame 4 kopcovitejšie PL jogurtu,1 bielok a droždie rozmiešane vo vlažnej vode. Ja som droždie rozmiesala v 3 dl vody a ostatnu vodu prilievala postupne. Vypracujeme si polotuhé, pomerne lepkave cesto. Posypeme ho mukou a este narýchlo premiesime do bochnika. Poprášime mukou a necháme cca 1h kysnut.

    Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakysnuté cesto vyklopime na pomucenu dosku a vyvalkame na hrubku cca 7-8 mm. Pokrajame ho lubovolne na štvorce, alebo obdĺžniky a hned ho môžme vysmážat, netreba ho nechat podkysnut. Pečieme v dostatočnom množstve oleja z oboch stran :-) Vykladala som na kuchynsky papier a každy kusok po upečení este trocha osolila :-)

    Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto je chuťovo vyborne a vôbec nie je mastné. Dobre vynikne chut vňate, aj cesnaku :-) Výborné sú samotné, ale aj k polievkam. Ja ich zvyknem robit najmä k polievkam s jogurtovym základom. Dobrú chuť :-)

    Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
To nevymyslíš, to vymyslí @cesminz :-) Opět velmi variabilní recept, takové mám ráda.
terinka55
Veľmi dobré "posúšiky", manžel sa poteší, takéto má rád :-) KK s 5*****, ďakujem!
haji
Milá Cesmínko, to je krásný receptík, kouzelný postup, včetně fotografií, jsi šikulka! Přeji krásný den!
farbuska
Tak toto urobím k tej kapuste od Pitrsa. Vďaka za recept.
luss44
skoro ako langoše, len s vňatkou, škoda že ja petržlenovú veľmi nemusím. Ale máš ich parádne, k polievkam ako stvorené. U nás bola včera tiež na kyslo - hubová, so smotan.osúchom.
monty469
Milá @ Cesminaz ďalší skvelý a pritom jednoduchý recept. A k tomu veľmi variabilný, skvelé hneď si ho ukladám
dosa
... tak to je balada... vyzeraju vyborne!
siisa
Super nápad, tak toto vyskúšam aj s kváskom ! Ďakujem za receptík :)
izabella929
@cesminaz ,toto jedlo mi pripomína rumunsku kuchyňu..skvelý nápad ako ešte aj inak využiť kysnuté cestá..vidieť, že nápadov na jednoduché a lacné jedlá je mnoho..si moc šikovná..
ilusa
davam 5*,dala by som aj viac,ale neda sa
cesminaz
@Patroveckypitrs tak urcite aj ku kapuste :-) kazdy mame ine chute ;-) @Mijaita @Terinka55 @Haji @Dosa @Monty @Ilusa dakujem za mile komentiky ;-P @Izabelka je to ako vravis..jednoduche a lacne jedla su tiez velmi variabilne :-) @Siisa :-) preco aj nie,pridaj kludne kvaskovu verziu. @Luss presne,skoro ako langose :-) Ja petržlenovu vnat lubim.Ale inak tu je to spolu s cesnakom,takze by ti mozno aj chutilo :-) alebo si daj cellerovu vnat,aj ta velmi pasuje s cesnakom ;-P
kukulienka71
Mňammm!! k takej tej hovädzej jogurtovej či nejakej na kyslo by som sa nekontrolovala v ich jedení;-P mne sa strašne páči, že dávaš recepty na využitie aj takýchto darov záhradky, lebo vňatiek je počas sezóny hodne a takto upotrebiť ich je asi najrozumnejšie.
hubata
Takto nepoznám kysnuté cesto s vňaťkou. Keďže polievky na kyslo ľúbime, už je tvoj recept aj v KK. Hodne vňaťky, hodne cesnaku, vysmažené - to musí byť jedine dobrota. Ďakujem za skvelý recept a krásny fotopostup.
atulienka
Dávam 5* a ukladám do KK. Najbližšie urobím len tak, samé.
Pripomenula si mi detstvo. Vyrastala som na Žitnom Ostrove a keď to varila suseda "Kováčnéni" bolo jasné, že cestou zo školy sa zastavím na obed u nich.
A ešte robila niečo podobné, čo sme volali "krumplipepe". Keďže žiješ v Maďarsku, nevieš náhodou recept?
strick
Podobne cesto robim na slane osuchy. Ale takuto variantu nepoznam. Vyzera to vyborne. Dat na mensie kusky z dipom a rozkos zarucena
jofolit
Vyzerá to ohromné. Láka ma to cez víkend to vyskúšať.
mariamka
ty si potvora! :) nefusujes nam tak troska do langosov? )) ale zas taka obnova, chutova, si proste nezmar :))
havino
no, že by som si rada vzala z toho taniera, aj z plechu jeden kus, ja by si pochutila, to viem, ja rada takéto, no len sama sebe nebudem, ale viem, že nezabudnem, ak sa nás nahromadí viac, už mám toho viac v pláne od teba, aj ked na rok, ale na čo je chuť, na to sa nezabúda
rikardo1979
perfektny recept. Dnes rano som to cital na FB a tak ma zaujal ze som ho hned po robote vyskusal :D
Podarili sa a su neskutocne dobre.
Dal som 1 1/2 hlavicky cesnaku kedze mam strasne rad chut cesnaku.
Cesto som po vykysnuti preniesol na dosku a roztiahol a prelozil na 3x a toto som zopakoval asi 10x. Nieco na styl pagacikov. Tymto sa do cesta dostalo viac vzduchu a pampuchu sa nafukli ako vidiet na jednom prelomenom.

@Cesminaz Dakujem za recept, ukladame a budeme casto robievat


rikardo1979
zabudol som spomenut ze kedze nemam pristup k cerstvemu drozdiu (zivot v UK :) ) tak som pouzil 10.5g suseneho. Ale clovek sa za vyse 10 rokov zivota mimo dom naucil improvizovat a da sa aj s obmenami fungovat ;)
cesminaz
@Ricardo1979 ..10x prekladat.. wau :-)) ale som rada,ze ti chutilo a ze si s receptom spokojny :-) Podla mna je cesto takcitak lahke a vzdusne,nieje tazke a hutne :-) no ale ked sa ti to prekladanie páči :-) Dakujem za komentik s tvojou skusenostou a s lakavou fotkou ;-)
cesminaz
@kukulienka dakujem za mily komentik :-) Tieto pampúchy,ako ich @Ricardo1979 nazval :-) su naozaj vyborne.A presne ako vravis,takto sa mùdro spotrebuje aj vňat :-) @mariamka :-))) ale kdeže! Lángoše ostanu lángoše,toto je bratranec lángoša ;-)) @Beliana na plechu som to este neskusala,ale podla mna by to tiez šlo.Natri vrch vajcom a po upeceni dobre potri maslom.Aspon ja by som to asi tak robila :-)
cesminaz
Mila @Havino budem len rada ak vyskušaš :-) @jofolit @strick budem rada ak vyskusate,urcite neolutujete ;-P @Hubata dakujem za pekny koment a verím,ze si pochutíte ! @Atulienka myslis zemiakové pagáce? Tvoj vyraz nepoznam,ale moja babka bola z madarska a robievala vysmažane zemiakove pagače.Robievali sa okruhle,alebo štvorce :-) Pomohlo by,keby si ich trocha spresnila :-)
atulienka
Pamätám sa, že boli štvorcové a hlavne, že sa vysmážali. Preto mi ich tvoj recept pripomenul. Možná to boli zemiakové pagáče, ale také, čo sa vysmážajú nepoznám. Ak máš nejaký recept na také, čo sa vysmážajú od babky, a budeš mať chuť a čas, mohla by si ho dať na Varechu.
cesminaz
@Atulienka ano mam recept :-) Robievala ich babka a robieva ich aj mama.Kolko sme sa ich v detstve najedli.. :-) Je to velmi jednoduche a lacne jedlo.Ked budem nabuduce robit,tak sem recept pridam :-) Pekny vecer.
deria
Cesminaz milujem tvoje recepty. Pripomínajú mi detstvo. Vyskúšam tieto tvoje "posúchy" opečené na platni a hotové potreté maslom. Díky za inšpiráciu.
zolik
@Cesminaz
nevysmazala som, ale upiekla v rure, presne podla Tvojho receptu. Po upeceni som velkorso potrela maslom. Uzasne dobre. Zdravim.
P.S.: To miesto pri peci je este volne?


1x radost
zolik
"velkoryso" - skriatok sa pritrafil ;-)
cesminaz
@Deria milá,kludne vyskusaj ako myslíš,budem sa tešit :-) @Zolik tesím sa,dakujem za odozvu aj s fotkou.To miesto je zatial este volné :-) Musíš sa dohodnút s @Haji :-)
1x haji